• CONTEST ALERT - Experience the power of DDR5 memory with Kingston Click for details

Crysis 2 not working

utkarsh007

U7karsh
Hey i installed crysis 2 and tried to run with mu nvidia 8400 gs graphic card but it crashed during startup. I saw many videos where it worked with 8400gs plz help
 

nims11

BIOS Terminator
try running it after disabling the AV, few have had this problem and the game started after disabling the antivirus.
if doesnt work, update the driver and dx.
 

gameranand

Living to Play
utkarsh007 said:
Hey Crysis 2 not workin with my nvidia 8400gs. It crashes on startup but i saw many videos where it worked with 8400gs
plz help
Update drivers and DirectX.
Also post your full PC specs.
 

asingh

Aspiring Novelist
Hey i installed crysis 2 and tried to run with mu nvidia 8400 gs graphic card but it crashed during startup. I saw many videos where it worked with 8400gs plz help

It is going to be quite really difficult. Are other games running fine. Are you on latest drivers.

Also what resolution you trying to play it on..?
 
OP
utkarsh007

utkarsh007

U7karsh
crysis warhead, arkham asylum worked fine.
Even after disablin antivirus and firewall it did'nt worked
My pc specs are:
Core 2 duo @ 2.67ghz
2 gb ram
win 7 ultimate 32 bit
250gb hdd
nvidia geforce 8400gd graphic card

Also the log that generated after i tried to play the game is:

BackupNameAttachment=" Build(5858) 20 May 11 (20 04 10)" -- used by backup system
Log Started at 05/20/11 20:04:10
Running 32 bit version
Executable: F:\Crysis 2\bin32\Crysis2.exe
FileVersion: 1.0.0.5858
ProductVersion: 1.0.0.5858
Using STLport C++ Standard Library implementation
Added MOD directory <engine> to CryPak
Executable Command Line: "F:\Crysis 2\bin32\Crysis2.exe"

Total number of logical processors: 2
Number of available logical processors: 2
Total number of system cores: 2
Number of cores available to process: 2

Processor 0:
CPU: Intel Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz
Family: 6, Model: 7, Stepping: 6
FPU: On-Chip
CPU Speed (estimated): 2660.0 MHz
MMX: not present
SSE: present
3DNow!: not present
Serial number not present or disabled

Processor 1:
CPU: Intel Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz
Family: 6, Model: 7, Stepping: 6
FPU: On-Chip
CPU Speed (estimated): 2660.0 MHz
MMX: not present
SSE: present
3DNow!: not present
Serial number not present or disabled

<20:04:10> [Error] Error: ConsoleVariableGroup 'sys_spec_physics' key 'p_max_substeps' is not missing in default
<20:04:10> Windows 7 32 bit SP 1 (build 6.1.7601)
<20:04:10> System language: English
<20:04:10> Windows Directory: "C:\Windows"
<20:04:10> Prerequisites...
<20:04:10> * Installation of KB940105 hotfix required: no! (either not needed or already installed)
<20:04:10> Local time is 20:04:10 05/20/11, system running for 25 minutes
<20:04:10> 2048MB physical memory installed, 1274MB available, 2047MB virtual memory installed, 37 percent of memory in use
<20:04:10> PageFile usage: 51MB, Working Set: 36MB, Peak PageFile usage: 51MB,
<20:04:10> Current display mode is 1440x900x32, VGA
<20:04:10> IBM enhanced (101/102-key) keyboard and 3+ button mouse installed
<20:04:10> --------------------------------------------------------------------------------
<20:04:10> Stream Engine Initialization
<20:04:10> GameName: Crysis 2 (TM)
<20:04:10> BuildTime: Feb 24 2011 14:23:48
<20:04:10> Font initialization
<20:04:10> Physics initialization
<20:04:10> Sound initialization
<20:04:10> <Sound> Initializing AudioDevice now!
<20:04:10> <Sound> Initialize FMOD with dynamic memory callbacks
<20:04:10> <Sound> Starting to initialize Windows Audio Session API output!
<20:04:10> <Sound> Drivers found: 2
<20:04:10> <Sound> Available drivers:
1. Speakers (High Definition Audio Device)
2. Digital Audio (S/PDIF) (High Definition Audio Device)
<20:04:10> <Sound> Using speaker mode: FMOD_SPEAKERMODE_STEREO
<20:04:10> <Sound> Initializing FMOD-EX now!
<20:04:10> <Sound> Initialized FMOD-EX
<20:04:10> <Sound> Record config is set to autodetect using record driver 0
<20:04:10> <Sound> Using FMOD version: 00043307 and internal 00043307!
<20:04:10> <Sound> Initializing SoundSystem now!
<20:04:10> Renderer initialization
<20:04:15> Unsupported GPU configuration!
- NVIDIA GeForce 8400 GS (vendor = 0x10de, device = 0x06e4)
- Video memory: 512 MB
- Minimum SM 3.0 support: yes
- Rating: -1
<20:04:15> Asking user if they wish to continue...
<20:04:17> User chose to continue despite unsupported GPU!
<20:04:18> used GeomInstancingThreshold is 8
<20:04:19> Network initialization
<20:04:19> [net] using iocp socket io management
<20:04:19> network hostname: Alienware-PC
<20:04:19> ip:192.168.1.2
<20:04:19> [Network Version]: RELEASE PURE CLIENT
<20:04:19> MovieSystem initialization
<20:04:19> Console initialization
<20:04:19> Time initialization
<20:04:19> Input initialization
<20:04:19> AI initialization
<20:04:19> Initializing Animation System
<20:04:19> Initializing 3D Engine
<20:04:19> Script System Initialization
<20:04:19> Entity system initialization
<20:04:19> Initializing AI System
<20:04:20> [Error] [Tweaks] Cannot locate active profile table
<20:04:20> [PlayerProfiles] Login of user 'Alienware' successful.
<20:04:20> [PlayerProfiles] Found 1 profiles.
<20:04:20> Profile 0 : 'default'
<20:04:20> [GameProfiles]: Successfully activated profile 'default' for user 'Alienware'
<20:04:20> username Alienware signedIn 1 userIndex -1
<20:04:20> ActivateProfile profileName default
<20:04:20> [Game Version]: RELEASE PURE CLIENT
<20:04:35> [Lobby] Start SessionRegisterUserData error 0
<20:04:35> ai_CompatibilityMode = crysis2 []
<20:04:35> ai_BurstWhileMovingDestinationRange = 9999 []
<20:04:35> g_telemetryConfig = SP []
<20:04:35> net_inactivitytimeout = 3600 []
<20:04:35> net_inactivitytimeoutDevmode = 3600 []
<20:04:35> g_telemetrySampleRateSound = 5 []
<20:04:35> pl_movement.nonCombat_heavy_weapon_speed_scale = 1 []
<20:04:38> g_skipIntro = 0 []
<20:04:38> cl_fov = 40 []
<20:04:38> pl_movement.power_sprint_targetFov = 40 []
<20:04:38> i_mouse_accel = 0 [DUMPTODISK]
<20:04:38> i_mouse_accel_max = 100 [DUMPTODISK]
<20:04:38> i_mouse_smooth = 0 [DUMPTODISK]
<20:04:38> r_MotionBlur = 0 []
<20:04:38> g_radialBlur = 1 []
<20:04:38> cl_zoomToggle = 1 [DUMPTODISK]
<20:04:38> r_UseEdgeAA = 0 []
<20:04:38> r_TexMaxAnisotropy = 8 [REQUIRE_LEVEL_RELOAD]
<20:04:38> sys_spec_shading = 1 []
<20:04:38> sys_spec_gameeffects = 1 []
<20:04:38> sys_spec_objectdetail = 1 []
<20:04:38> sys_spec_particles = 1 [] RealState=Custom
<20:04:38> sys_spec_physics = 1 []
<20:04:38> sys_spec_postprocessing = 1 []
<20:04:38> sys_spec_shadows = 1 []
<20:04:38> sys_spec_sound = 1 []
<20:04:38> sys_spec_texture = 1 []
<20:04:38> sys_spec_water = 1 []
<20:04:38> r_PostMSAA = 1 []
<20:04:38> cl_crouchToggle = 1 [DUMPTODISK]

also all my drivers are up to date

It is going to be quite really difficult. Are other games running fine. Are you on latest drivers.

Also what resolution you trying to play it on..?

Yes i am on latest drivers and i have also tried to run it 640x480 by goin to properties of the launcher coz i am unable to enter the game

Have a look at my screen also whenblack screen comes, crytek eye also apperars which have not been recorded

YouTube - ‪Crysis 2‬&rlm;
 

Rajesh345

Youngling
try deleting crysis 2 game folder in my documents

[1st google search result when searched"[Error] Error: ConsoleVariableGroup 'sys_spec_physics' key 'p_max_substeps' is not missing in default" )
 
Top Bottom