My core 2 duo extreme slow at startup

Status
Not open for further replies.

zax_owen

Right off the assembly line
I hav core 2 duo 1.86,intel 946 mboard,1 gb ram
the sysytem takes very long time to startup , but then works at great speed
i hav same startup items on both,my c2d system & older one p4 2.4 system
bt p4 startups in less than 10 sec. while c2d takes more than 30 sec.
why is it so? plz help me!!!!
 

ravi_9793

TechTin.com
I hav core 2 duo 1.86,intel 946 mboard,1 gb ram
the sysytem takes very long time to startup , but then works at great speed
i hav same startup items on both,my c2d system & older one p4 2.4 system
bt p4 startups in less than 10 sec. while c2d takes more than 30 sec.
why is it so? plz help me!!!!
Is this problem from the day you bought the system and installed OS??


OR ,.....it was working fine earlier..and now it is having problem??

There are lots of thread in this forum..to make startup fats.Search tham..and apply .That will help you.
 

techtronic

I Always Prefer 1080p
Check if Fast Boot (ability to stop scanning for all devices while system is booting) is enabled in your BIOS.
 
OP
Z

zax_owen

Right off the assembly line
yes ,the prblmis since the day i bought the machine
& persists even aftr fresh installation of xp
 

techtronic

I Always Prefer 1080p
In BIOS, check out Hardware Monitoring Tab and update the temperature recordings here in the thread. I think your processor might be overheating.
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom