Guys i hav a problem. Plz help.

Discussion in 'Hardware Q&A' started by Manshahia, Nov 2, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Manshahia

    Manshahia Resident Fanatic

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    910
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    /Milky way/earth/india/
    Hi guys, today my system started hanging. And afterwards gives a memory related error. Sometimes it shows that error at the starting of windows. What can b the problem? Help me plz.
     
  2. digitadmin

    digitadmin Administrator Staff Member Admin

    Joined:
    Sep 24, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    sounds like faulty memory. It could also be processor overheating, clean all fans. Also post the exact error you get. check temperature from BIOS.

    digitadmin
     
  3. OP
    OP
    Manshahia

    Manshahia Resident Fanatic

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    910
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    /Milky way/earth/india/
    Processor is nt overheating. I hav checked the temp.
    This msg is shown at the windows xp startup screen-

    the instruction at 0* 77c46834 referenced memory at 0x00000000.
    The memory cud not be read.
    Click ok to terminate.
    Cancel to debug.

    What cud b the problem?
    Plz help
     
  4. dharmeshhtailor

    dharmeshhtailor New Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    its prob related to memory..remove and clean the slots and reinsert the RAM again..
    this might help u...
    :d
     
  5. OP
    OP
    Manshahia

    Manshahia Resident Fanatic

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    910
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    /Milky way/earth/india/
    Iska matlab yeh to nahi k RAM kharab ho gayi hai? ? Plz help.
    __________
    Thanx for the help friends.
    The problem has been solved.
    I just cleared the BIOS, cleaned the RAm and re-inserted it.
    Now for the time being it is working FIne.
     
    Last edited: Nov 3, 2006
  6. anandk

    anandk Distinguished Member

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    3,786
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    could u specify the error details, pls ?
     
  7. Kiran.dks

    Kiran.dks New Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Messages:
    2,494
    Likes Received:
    91
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune, India
    More details are required to understand the problem.
    Paste log details. If u dont hav one..click this Hijack report.
     
  8. OP
    OP
    Manshahia

    Manshahia Resident Fanatic

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    910
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    /Milky way/earth/india/
    Thanx for the help friends.
    The problem has been solved.
    I just cleared the BIOS, cleaned the RAm and re-inserted it.
    Now for the time being it is working FIne.
    __________
    Friends , got a new problem now

    i think the problem was not with the RAM but was with my BIOS.
    When i cleared the BIOS, it starts working.
    Now when i make some changes in BIOS, it gave some errors.
    What can b the problem??
    ALso, i had to reinstall GRUB thats y i inserted Live UBUNTU Cd and a when i selected start or install option then it gave this error::

    [4294670.569000] Invalid compressed format[err=1]
    [4294670.570000] Kernel Panic-Not syncing: VFS : Unable to mount root fs on unknown-block(1,0)
    [4294670.570000]

    When i inserted Live Knoppix DVD it gave back this:
    Kernel Panic - not syncing : VFS : unable to mount root fs on unknown - block(1,3)

    What can b the problem ???
     
    Last edited: Nov 3, 2006
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page