The Official Windows 7 Discussion Thread

sakumar79

Technomancer
I currently have WinXP Home Edition (legal) and Ubuntu on my home PC. For XP, I have partitions from C to J(except I which is Fat32, all are NTFS Basic Partitions). After J, about 11 GB space is occupied by Linux in three partitions...

Now, I want to install Win7 64-bit beta on the J drive partition (it is 20GB in size and does not have anything else on it). Also, I want to try out a different linux distro (thinking of Fedora or OpenSuse). So, I should first install Win7 on the J drive and then the linux next right? Any precautions I should take?

Thanks in advance...
Arun
 

silent008

Broken In
I am trying to install Windows 7 on my system. On completing installation it shows a screen which says preparing windows for first run.

And then it shows a BSOD that says that a critical process or thread has exited or terminated

Can somebody help me!!!
 

desiibond

Bond, Desi Bond!
I am trying to install Windows 7 on my system. On completing installation it shows a screen which says preparing windows for first run.

And then it shows a BSOD that says that a critical process or thread has exited or terminated

Can somebody help me!!!

could be problem with a driver. can you try to initiate clean install from existing operating system and let the installer download all the updates before installation.
 

silent008

Broken In
could be problem with a driver. can you try to initiate clean install from existing operating system and let the installer download all the updates before installation.

Thnx desiibond,
did the same thing and got windows xp installed and then ran the setup with updates on. everything is working fine except my ATI drivers.
 

desiibond

Bond, Desi Bond!
Thnx desiibond,
did the same thing and got windows xp installed and then ran the setup with updates on. everything is working fine except my ATI drivers.

I haven't installed the ati drivers myself. I had let win update choose the drivers for mypc and they are just fine.
 

spp_itim

Broken In
Downloaded (on DIALUP), Installed on 40 GB IDE Hard disk. Every thing seems OK, but I cannot play any video file. As soon as I open any file the system freezes and needs to restart manually. Does any one face the problem like that? Please tell what might I have done wrong.
------------------
PentiumD 820, 2.8 GHz, Intel D102GGC, 2x512MB DDR2 RAM @ 533 MHz, IDE 80 GB+ 40 GB hard disk
 

ionicsachin

Ambassador of Buzz
Try VirtualBox's latest verion....it is giving GPU utilisation from the host machine
The changelog gives the following
"* Experimental 3D acceleration via OpenGL (see user manual, chapter 4.8, Hardware 3D acceleration (OpenGL), page 66)"
 

Desperado

Broken In
Last edited:
OP
gxsaurav

gxsaurav

You gave been GXified
^^ Windows 7 beta

By the way, I m ditching Winamp Completely. I don't like to install many application to bloat my OS. The only thing I liked about Winamp was the ability to use skins & that it can be minimized to tray while playing song. With the superbar there is no need to minimize anything now. WMP12 connects & syncs with my Nokia N79, it plays all my porn :D & DVD rips out of the box. I don't even need to install a Codec Pack, all I did was to install DivX 7. My Music files are in WMA format in both my phone & PC so they are nativly supported all over. I can convert AVI to MP4 using TMPGEnc Xpress & it plays fine in WMP12 too.
 
Top Bottom