suggestions warranted!

Discussion in 'Hardware Q&A' started by punkkummander, Nov 17, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. punkkummander

    punkkummander New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i have a budget of around 20k for the following components

    proccy
    mobo
    ram
    smps
    cabinet
    hdd

    it'll be used along with th onboard gfx and dd3 based config preffered. thanks.
     
  2. OP
    OP
    punkkummander

    punkkummander New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    anyone????
     
  3. Supernatural

    Supernatural New Member

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    For cabinet Go for Coolermaster Also Ensure Adequate Air Supply SO That IT doesn't GEt overheated
     
  4. Krow

    Krow Crowman

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    4,330
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    AMD Athlon II X4 620 @ 5.5k OR Athlon II X2 240 @ 3k
    Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H @ 5.5k
    2x2GB DDR3 1333MHz Kingston @ 5k
    Cooler Master Elite 334 @ 2k
    Gigabyte 460W Superb @ 2.2k
    500GB Seagate/WD HDD @ 2.4k
     
  5. OP
    OP
    punkkummander

    punkkummander New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    k lets say i have a budget of 8k. if i wait until fermi's released and ati cuts the prices of their cards, which card will fall into this price bracket? and will these cards be better than dx10 cards like 4870 and such?
     
  6. asingh

    asingh New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    5,317
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    ^^
    That is like asking:
    Will it rain or snow tomorrow. And if it rains will it be colder if it snows -- tomorrow.

    GPU prices and new releases is an extremely fluid and dynamic model. Too difficult to predict.
     
  7. ssk_the_gr8

    ssk_the_gr8 Make Way the LORD is Here

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    2,480
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Old Trafford - The Theatre of Dreams
    perfect setup..try to go for athlon 620
    if budget issues.. then go for MSI 785gm e51 as your mobo..around 4.5k
     
  8. saqib_khan

    saqib_khan I M A *STAR*

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Messages:
    852
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Planet Earth
    Yes, try to get Athlon 620 if possible. Rest of the config is pretty good.
     
  9. OP
    OP
    punkkummander

    punkkummander New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    can a Gigabyte Superb 460W power an ati 4870?? and can the Biostar TA785GE 128M unlock amd phenom II 550 be?
     
  10. hell_storm2006

    hell_storm2006 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    587
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, Nagpur, Pune
    If you mean unlock the cores.. No. Not with the latest BIOS. HD4870 would require a VX450W. Its a very power hungry card compared to today's 40nm cards.
     
  11. asingh

    asingh New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    5,317
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    ^^
    What would be the difference between the VX450 and G.Superb460W.

    Should not both be able to deliver minimal throughput of 450W..?
     
  12. hell_storm2006

    hell_storm2006 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    587
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, Nagpur, Pune
    Well stability is a big question in Gigabyte. Haven't heard any feedbacks of that yet since its a very new PSU and not many people have it or have posted any feedbacks. Whereas VX450W... you know the rest! :razz:
     
  13. Krow

    Krow Crowman

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    4,330
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    Gigabyte 460W is actually closer to a 400W unit, somewhat overrated by Gigabyte. This is what I read in some forums, after a quick Google. Besides, it is not 80+ certified, but delivers efficiency around 80%. VX450W is a massively underrated unit as you very well know. :) Besides, I like recommending the CM Real Power Pro 460W more these days, for those on a tight budget especially. 3.5k is VFM, while the VX450W is grossly overpriced.
     
  14. layzee

    layzee ■■■■■■

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, West Bengal
    VX450 is a lot more future proof considering the extra bucks you pay for it.
     
  15. OP
    OP
    punkkummander

    punkkummander New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    k i just got the gigabyte ma785gm us2h and the athlon II 620. im freakin out cuz according to the manufacturers website, it says support for phenom proccys? did i get the wrong combo? cuz no where in the site is athlon II even mentioned! http://www.giga-byte.co.in/Products/Mot ... uctID=3141
    -----------------------------------------
    Posted again:
    -----------------------------------------
    http://www.giga-byte.co.in/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3141
    -----------------------------------------
    Posted again:
    -----------------------------------------
    http://www.giga-byte.co.in/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3141
     
    Last edited: Nov 23, 2009
  16. asingh

    asingh New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    5,317
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    ^^ You are fine. It is compatible with the Phenom 2 line also.

    It will support all this:

    [​IMG]

    It is socket AM2+, which supports all of this.
     
  17. Krow

    Krow Crowman

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    4,330
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    The CM Real Power Pro 460W is as future proof considering that it can deliver close to 500-520W on load easily.

    http://www.giga-byte.co.in/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3141#anchor_os

    You need to read the website carefully. Check the above link and you should be good to go. Athlon II X4 620 is there under socket AM3.
     
  18. OP
    OP
    punkkummander

    punkkummander New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    k i jus installed my hard drive which is a wd green 500gig one. . is it normal for windows 7 to show the hard disk as an ejectable one? i mean in the task bar there is an option to eject my hdd. . is this normal? cuz in xp there was nt any similar option. and it says its an ata drive. . isnt it supposed to be a sata drive. . how do i change it
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page