ORACLE 9i installation

Discussion in 'Software Q&A' started by whizkrive, Oct 3, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. whizkrive

    whizkrive New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi frnds,

    I've got a 1.7 Ghz pro with 128 ram running win XP, for my project I ve to install Oracle. I've got a copy of Oracle 9i and I tried to install it; its not working.

    can any one give some Oracle installation tips, its pretty urgent!
    thanks in advance,

    krive.
     
  2. vikasg03

    vikasg03 New Member

    Joined:
    Oct 8, 2005
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dubai
    I have prepare one word document having step by step procedure with print screens that how 2 install 9i. size is 3 MB .give ur e-mail id i will send u. I think big attachment is not allowed here. One more thing "No Oracle Product will work on Windows ME or Windows XP Home Edition " .OK. so use windows 2000 Server edition

    Vikas
     
  3. OP
    OP
    whizkrive

    whizkrive New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am havin XP pro.

    Then "Not workin" in the sense when i run the prog, it asks for a username , password & a hot string which I've never given durin installation process, so I can't proceed from that window,
    when runnimg some other app's frm BIN an error message says "reinstalling the soft ware may fix this".

    any way how to Uninstall this?? its not listed in add or remove prog and the destination folder is of only some 30 mb but some 1.5 gb is used up!!!

    mail me: gr8junkyard1@yahoo.com
     
  4. DukeNukem

    DukeNukem Come get Some

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    417
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Home Sweet Home
    you cant just uninstall the Oracle

    but to do so

    remove the directory where oracle is installed
    remove all oracle concerned registry keys from registry

    bingo oracle is removed from your pc

    now install the oracle from the very first

    host string is the SID which you have to provide during installation

    there are host of default logins which you can see at the last of installation in password Management.

    after installation

    to create a user follow belows

    Connect as System (username) Manager (Password) hoststring (hoststring)
    then issue this command

    1. Create User <Uname> Identified by <Password> (without <>)
    then
    2. Grant Connect, Resource, dba to <username>
     
  5. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
    ORACLE 9i needs atleast 256mb ram.
    so u r bound to get a error
     
  6. gaurav_indian

    gaurav_indian CG Artist

    Joined:
    May 5, 2006
    Messages:
    1,455
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi,India
    The username and password for that are Scott and tiger respectively.Try this.
     
  7. deepak.krishnan

    deepak.krishnan New Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Palakkad/Bangalore
    No oracle does not need 256 MB of RAM. My friend has installed oracle on just 128 MB of RAM.
     
  8. mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    @whizkrive use the username scott, pwd tiger with a blank hoststring.

    For uninstalling run the oracle installer again and choose the products to be uninstalled
     
  9. Tanmay

    Tanmay New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dadar (W), Mumbai
    Is this allowed here ?? I mean helping someone who has a Pirated Copy of Oracle 9i ??
     
  10. DukeNukem

    DukeNukem Come get Some

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    417
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Home Sweet Home
    Though Appreciate your Concern.
    Are you Using All Genuine Softies ????

    Where do you see word "Pirated" in this post ???

    Searchin....Searchin....Searchin....Searchin....Searchin....Searchin....Searchin....

    FOUND Only in your Reply
     
  11. Dipen01

    Dipen01 New Member

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Messages:
    744
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Do we hv any substitutes or simulators for ORACLE..

    coz i hav to practise couple of basic things like Cursors,Triggers,Functions.etc...and i dont wanna install complete 1.3 GB ORACLE9i....
     
  12. DukeNukem

    DukeNukem Come get Some

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    417
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Home Sweet Home
    Choose Oracle Database XE or SQL Server 2K5 XE They Are For free and cost less to HDD Space.

    I don know about MYSql. May be it uses the same sort of syntax as in oracle
     
  13. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
    oracle is free
    and is available on the net on oracle.com & so there no question of piracy
    http://www.oracle.com/technology/software/products/oracle9i/htdocs/winsoft.html
    __________
    i don't think so. maybe for friend has installed oracle 8i??
     
    Last edited: Oct 6, 2006
  14. DukeNukem

    DukeNukem Come get Some

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    417
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Home Sweet Home

    i use to use oracle 9i on 128mb before adding 128 mb more to my ram

    currently im using both ora9i and ora10g on 256MB PIII 1GHz with no issues
     
  15. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
  16. Dipen01

    Dipen01 New Member

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Messages:
    744
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Do these hav same interface as of SQL Plus
     
  17. OP
    OP
    whizkrive

    whizkrive New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    friends thanks for ur support...
    I am runnin out of time these days, will inform abut my installation procedings soon!

    Thanx DukeNukem & vikasg03 for their help!

    krive.
     
  18. OP
    OP
    whizkrive

    whizkrive New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've installed the database and when I try to get in as "system" n "manager" I got the foll error message.

    ORA-01034:ORACLE not available
    ORA-27101:shared memory realm does not exist

    wats my prob? I never got a screen for defining my own password n username as i found on the guide provided by vikasg03.

    pls help, wold win XP support any other ver of ORACLE other than 9i (any lite ver's, which can make SQL tables? )

    krive
     
  19. vikasg03

    vikasg03 New Member

    Joined:
    Oct 8, 2005
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dubai
    hy
    its means that your pfile is not configure fully to automate initialize the listner services and startup files. just open sql as sysdba and type statup pfile ='location of init.ora';

    for connect as sysdba
    type in sql user name----------> as sysdba or /as sysdba (no need of password here)
    password----------------------> oracle

    now type which i tell u earlier --> statup pfile ='location of init.ora';

    and ur problem will be solved. But this has to be done every time u start sql once in a system.
    As for as defining own password window is concern it depends on version 2 version also the options selected by u. u can change password later .
     
  20. OP
    OP
    whizkrive

    whizkrive New Member

    Joined:
    Jul 15, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    SQL> startup pfile='location of init.ora';
    LRM-00109: could not open parameter file 'location of init.ora'
    ORA-01078: failure in processing system parameters

    this is displayed when i did as vikasg has told..
    what shuld i do?
    please help
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page