infrared help neeeded....

Discussion in 'QnA (read only)' started by angel, Oct 24, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. angel

    angel New Member

    Joined:
    Jan 24, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey pals...neeeded some help.

    i have a usb infrared dongle...

    works good on xp...

    but if i plug it for a long time..... like 5 hrs...

    then it stops working automaticaslly....

    and doesnt even start even if i restart the pc.

    i checked it drivers installed... and there was an option checked

    that stated, turn off the device to save power...

    i unchecked the option..then 2 the device isnt working..

    needed help.

    thanx

    angel
     
  2. sr_ultimate

    sr_ultimate New Member

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Suspense
    I`m connected to net with the Ir Port for my T610 for the Last 1`n`half month, i never had any problem !! As far as I think it`s hardware Prob.!!
     
  3. visvo

    visvo New Member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    nagpur
    myself is connected tooo ...not having any problem i think u uninstall the software and then reinstall it and if still problem persist then do check ur port cable or a change is invitable
     
  4. SmoothCriminal

    SmoothCriminal New Member

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    hi dude, ur IR dongle is of low quality i suppose..
     
  5. xenkatesh

    xenkatesh Bewitched!

    Joined:
    Feb 7, 2004
    Messages:
    468
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    chennai
    Might be It is safe to check ur port cable dude!
     
  6. OP
    OP
    angel

    angel New Member

    Joined:
    Jan 24, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey pal...

    thanx for answering...

    but i m using the dongle for the past 7 months and this problem has never come up...till now...if i format the windows..then the port starts working again.
    and for the drivers part...

    i dont use 1...cause windows automatically detects it so i never install any.....

    i have WINXP sp2 instaled....on my system

    thanx

    angel
     
  7. Ethan_Hunt

    Ethan_Hunt New Member

    Joined:
    Jun 26, 2004
    Messages:
    5,219
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bombay, India
    To Tell ya frankly mate....Ir Dongle Totally Sucks.....it works for sometime and then some or the other problem erupts out...my Usb Y-610 Irda had the same problem first it properly used to dectect and work.....until (yea there's always until...) the problem started it dosent detect my phone or for that matter any other phone....tried everything from checking the USB port to loading the drivers properly....formatting to checking my phone's software....but all in vain dude...forget it anyways if ya have a bluetooth connectivity then go get a bluetooth dongle..... :D
     
  8. OP
    OP
    angel

    angel New Member

    Joined:
    Jan 24, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ya pal...same prob here 2...

    windows detects the irda successfully... and says that the devise is working properly. but the port doesnt detect any mobile around. i downloaded the latest softs also 2day but still i cant make it run...

    i m using a T610 set. yes it has bluetooth connectivity. but i dont want 2 spend on it now.

    so is there any way 2 solve this prob... [​IMG]

    thanx

    angel
     
  9. lamrinnirmal

    lamrinnirmal New Member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    /bin/sh
    how is the adapter connected? i mean
    1.directly on the usb port
    2.a usb cable from a usb port and to the adapter

    i know its funny but i had the same problem and my adapter was connected as 1. i tried out 2. and its workin fine now for past 6 months.
    them computers are funny......i aint.
     
  10. OP
    OP
    angel

    angel New Member

    Joined:
    Jan 24, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i use BA-120 adaptar... company BAFO....

    it came along with an extension cord for the usb....

    and is connected with it 2 my pc.

    thanx

    angel
     
  11. yash

    yash I draw every day

    Joined:
    Feb 20, 2005
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    oakville
    hey guys sorry to revive a dead thread but i need help regarding this too.but my case is a little different.i dont have a dongle.my laptop(inspiron 600m) has inbuilt infrared port.i was using it for about 2 months but then after a few days of not using it it got screwed up.
    previously whenever i brought my cell with infrared on in front of it, it detected 6230 as another computer and it was really easy to directly send and recieve files between them.but now that dosent happen.i cant send files from my mobile-it always fails.and i cant even use infrared connection in nokia pc suite it gives some error if i click on infrared in the connection manager
    please help me out guys!!!!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page