How to deal with this copy protected CD ???

Discussion in 'QnA (read only)' started by ~Phenom~, Nov 26, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    Hi friends ,
    I recently bought Oxford Advanced Learners Dictionary 7 and Got its CD free with it.
    The dictionary is world class and Software version is even better . Now the problem is that For the software to run we need original CD in the CD ROM Drive. I mean I burnt the Image to my HDD and tried using it but it said The CD could not be authenticated . I tried burning a Copy of the CD to another CD and when i used that CD , it said original CD not found. Now , This is the first time I have encountered such a protection that I culdnt get through. I dont want to ruin my Original CD by putting it in , every time I use the dictionary , also it is not easy to pop in CD every time. So , whats That I can do to run that software without original CD , i.e. with image on HDD or copied CD.
    I m using XP SP2.

    waiting for ur solutions....
     
  2. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    Use alcohol 120% to create image of CD and mount it.Also don't copy the cd to another because it will not work..

    I am sure this will help you because i also mounted my FarCry Original Game with it...
     
  3. OP
    OP
    ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    but why the image created and mounted by NERO7 doesnt work ??? Does Alcohol 120% do it differently????
    Also , why copying the CD to another CD will not work ??? The copied CD is also autorun.
    please explain.
     
  4. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    Use Alcohol 120 %,it is easy to create virtual images with it and when you will create then mount it with either daemon tools or with this software(Alcohol).

    Copying the CD to another CD will not work because it is copy protected like games and it is illegal to copy the disk to another cd.

    I never tried creating cd images with nero,just use alcohol....
     
  5. OP
    OP
    ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    even alcohol 120% failed , oxford dictionary said "Emulator detected!
    Please deactivate virtual drive and emulation software." what to do now ????
    Earlier i tried ISO format( default format with NERO7) , now I tried mdf format ( default image format in alcohol 120 % ).
    what to do now ??? have they really got the ultimate CD protection which even MS dont have ????
     
  6. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    Try PowerISO and create .mdf file with it and mount it.

    Hope this will help you......
     
  7. kl_ravi

    kl_ravi New Member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ತುಮಕೂರು, ಕರ್ನಾಟಕ
    Nothing suggested here will work!!!
    This CD is protected by CD-COPS

    If you have google tool bar installed .... Just go to Toolbar options > Features > SearchBox settings > and tick Suggest popular searches ....

    Now start searching for CD COPS !!!
    Be advised, you may do so only if your intentions are good !!!

    Other best options is to take a backup with blindwrite
    I remember this thread where another person faced the same problem.
     
    Last edited: Nov 27, 2006
  8. OP
    OP
    ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    how will blindwrite help me ??
     
  9. Ramakrishnan

    Ramakrishnan The Researcher

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    Even blindwrite will not help you. You cannot copy this as this is protected by Cd-cops. I also faced the above problem and posted my query here. If you lose your cd or make scratches on the cd, there is nothing you can do about it.
     
  10. Ankur Gupta

    Ankur Gupta Wandering in time...

    Joined:
    Nov 7, 2004
    Messages:
    1,293
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi,India
    Is there a minimum installation required for the software....
    If yes then uninstall your current version and then install again from the image loaded in the virtual drive....
     
  11. OP
    OP
    ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    @ankurgupta.me , what do u mean by min installation ????
    i installed using image drive but didnt helped.
     
  12. int86

    int86 You'r Born Free

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Messages:
    433
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Ranchi
    Dude i have only the copied cd. It runs fine on Linux.
     
  13. OP
    OP
    ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    I know it runs fine on linux. I have been using it on Ubuntu and PCLinuxOS without any problems through my copied CD. The reason is CDCOPS works only in Windows and Mac.
     
  14. kl_ravi

    kl_ravi New Member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ತುಮಕೂರು, ಕರ್ನಾಟಕ
    Are you sure you used fully licenced version of blindwrite ??
    Demo or other versions cannot copy perfectly :-x :(
     
  15. OP
    OP
    ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    is there any way in this world to help protect my original CD from scratches by using Duplicate CD or image ????

    Is CDCOPS invincible ????
     
  16. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    I was under the impression that user of any genuine SW has the right to create and possess one copy of it for his own use, for archival purpose!
     
  17. Ramakrishnan

    Ramakrishnan The Researcher

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    I fully agree with you
     
  18. OP
    OP
    ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    what about the sol. guys ????
     
  19. kl_ravi

    kl_ravi New Member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ತುಮಕೂರು, ಕರ್ನಾಟಕ
    try the google toolbar method suggested by me earlier ...
     
  20. JGuru

    JGuru Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Space-time continuum
    @Phenom, If you are able to copy the CD contents to some directory in Ubuntu Linux.
    Then use gnomebaker CD/DVD burner to burn the directory contents to
    a CD!! In case you haven't installed 'gnomebaker' package.
    Here is how:

    $ sudo apt-get install gnomebaker

    After the installation is over. start 'GnomeBaker' select the directory, right-click "Add Files".
    Set the Burning Speed as "40X" Click on "Start".
    That's all!!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page