Help harddisk not detecting

Discussion in 'Hardware Q&A' started by sandeep410, Oct 24, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sandeep410

    sandeep410 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have 2 hard disk 1st one 150gb(one with OS) and 2nd 500 gb.Today morning i just removed my cdrom to use on my freinds pc when ii installed it back.My pc was taking loong time to start also my 2nd hard disk 500gb was missing.Then i just checked all connection and fitted all wires properly and when i booted again it showed 2 windows xp instead of one and when i choosed 1st one it gave some missing .sys file error and when i choosed 2nd one it said unable to read from hard disk error.
    Also when i decided to boot from cdrom and reinstall OS it gets stuck on line detecting 47678767 on 1d bus atapi... something like this.
    Can any1 help me with installing 2nd hard disk bec it had all files and also all my games.
    Windows seem to load normally if i connect only 150gb hard disk but when i connect other 1 also it gives problem.
    I am using segate sata harddisk.
     
  2. arpanmukherjee1

    arpanmukherjee1 XLr8

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    630
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    plug in the cd-drive as normal and goto bios setting. give proper ordering of hdd and other drives. give higest priority to hdd having os
     
  3. VarDOS

    VarDOS 15.0 GHz

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Beside A Road
    try the 500GB HDD, with u r frnd's PC
     
  4. Ronnie11

    Ronnie11 Judgement Time!!

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    1,347
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    I have a similar prob with my seagate 500gb hdd...it was working fine when next morning,i was switching on my comp & saw that the 500gb hard disk is not displaying in my computer...l even right clicked on my computer & in manage it still showed 1 hard drive...has my 500gb hard disk crashed??(again)..because i spoke to some people & they said my hard disk must be dead..is that true because my hdd had bad sectors before & i got it replaced from seagate but damn,is it the same prob again?Are all my data gone?is there any way to recover my data??
    Sry to have hijacked your thread.... :)
    -----------------------------------------
     
    Last edited: Oct 25, 2009
  5. OP
    OP
    sandeep410

    sandeep410 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I somehow managed to make my harddisk detectable but then it was giving some error like H drive $hmt failed to load blah blah.
    And whenever i clicked on my data it gave an I/o error.

    Its under my waranty so even i am thinking of getting it replaced.Btw how much days they took to give u a new 1.Did u replace in mumbai.
    Even i am worried about my data i had like 300gb of games in it.
     
    Last edited: Oct 25, 2009
  6. Ronnie11

    Ronnie11 Judgement Time!!

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    1,347
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai

    they took something like 5 days to replace it...yeah i replaced it in mumbai...
     
  7. OP
    OP
    sandeep410

    sandeep410 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do they have home pick up service or do u need to go to their office and deliver it.
     
  8. Ronnie11

    Ronnie11 Judgement Time!!

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    1,347
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    Erm i had to go to the shop i bought it from...they got it replaced after few days..so yeah u have to go to the office & deliver..don't think there is any home pick up service
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page