Any BSNL GPRS user here from north??

Discussion in 'Mobiles and Tablets' started by karamvirk, Oct 1, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. karamvirk

    karamvirk !

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi, I got BSNL prepaid plan (Rs 193 recharge) activated on my phone but not able to use it on my PC. I am facing this problem since gprs settings got changed from bsnlgprs to bsnlnet (1 or 2 months ago). And please dont suggest me to call customer care, it took me 15 mins to make them understand that i got unlimited plan activated not pay per kb plan !!

    Error message that i get on pc is something related to PPP Protocol. I am using usual dial up connection that earlier worked. Maybe dial number got changed. Currently it is set to *99#

    Please help. . .
     
  2. anarchist

    anarchist Guest

    only access point has been changed, earlier it was gprsnorth.cellone.in now it is
    bsntnet
    Which phone are you using and how you connect it to pc? For nokia you should enter it in settings>connection>packet data>access point
     
  3. OP
    OP
    karamvirk

    karamvirk !

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am using Nokia N79.
    I already got the new settings also. Net is working fine on my mobile.
    I am connecting it through Data cable in PC Suite mode. And I am using Windows Dial up, made through control panel.
     
  4. anarchist

    anarchist Guest

    apn for using net on mobile and using net on pc are same, but they are set at different places on phone. if you use extra intializing commands in dial up networking it will overrule setting done in mobile. You can try:
    1. Set access point in tools>settings>connection>packetdata>accesspoints (it is for nokia e63)
    For net on mobile it is tools>settings>connection>access points
    2.or connect to internet thruogh pc suite and select manualy "bsnlnet" access point
     
  5. OP
    OP
    karamvirk

    karamvirk !

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ohh ho ! U r genius bro ! Access point in packet data was set to none. I changed it to bsnlnet and gprs is now working on my pc too. Thanx a ton bro !!
     
  6. OP
    OP
    karamvirk

    karamvirk !

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My friend is facing same problem but on Sony Ericsson W700. Any idea how to sort it out?
     
  7. MasterMinds

    MasterMinds hell boy

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    670
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    use sony ericsson's pc suite to connect it to computer and set up the connection..!!!!
     
  8. papul1993

    papul1993 not a newbie.....

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    616
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Assam
    i know its totally offtopic but i want to know the speed which u got during browsing earlier on pc.
     
  9. OP
    OP
    karamvirk

    karamvirk !

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Speed is in between 7 to 10 kB during day hours & 16 to 22 kB during night time.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page