Upgrading RAM

Discussion in 'Hardware Q&A' started by Aztec_in, Sep 2, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Aztec_in

    Aztec_in New Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi everybody,

    My PC configuration is Pentium 4 1.8 Ghz, Intel 845GVAD2 motherboard with onboard graphics and sound and 40 GB HDD. I have one 256 MB RAM module (266 Mhz DDR RAM, PC 2100) installed. Now, I want to upgrade my RAM to 512 MB and I am looking for a branded RAM. My mother board supports only 266 Mhz DDR RAM, so what RAM should I buy and how much will it cost?
     
    Last edited: Sep 5, 2006
  2. Anand_RF

    Anand_RF New Member

    Joined:
    Jan 23, 2006
    Messages:
    183
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Uranus
    I don't know cost, and I'm assuming you wish to buy another 256 mb RAM stick instead of a new 512 stick.
    If that's the case, the new RAM you buy should be ideally the same speed, frequency, (if possible brand too) as the existing one.
     
  3. Mayur

    Mayur New Member

    Joined:
    Jun 25, 2005
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If your motherboard have 2 slots try to sell out old 256 and buy a new 512MB stick
    if you plan to update your motherboard in nere future go for another 256,
    as you wont use 266Mhz RAM on new motherboard
     
  4. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    Well .. u can stick in any DDR ram .. only limit would be that , say if u use ddr33 , it'll be used as ddr266 ...

    Also .. see if u can sell of the 256 MB and get a brand new stick ..
     
  5. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    ^^
    yes........sell away the old stick and get a new 333MHz 512MB stick should cost u 2k ......but it will run @266MHz and not @333MHz..
     
  6. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
    yes sell ur ram and get a new one also u could get more money by selling so u can buy a 1gb ram:D
     
  7. OP
    OP
    Aztec_in

    Aztec_in New Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks guys for your help, I have decided to go for 512 MB of RAM.
    I contacted a couple of vendors selling 400 MHz RAM and they say that 400 MHz won't run on my mobo.
    But, from the above posts I understand that it should run at 266 MHz, am I correct in my thinking?
     
  8. dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    yes u can get a 400mhz one nd should defenitely run.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page