The 121 Rupee remote control for your PC

Discussion in 'Tutorials' started by mod-the-pc, May 2, 2006.

  1. mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    Last edited: Jan 16, 2014
    ashfame and mario_pant like this.
  2. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
    how check that my pc has a IRDA port which is nessary for this ????????
     
  3. OP
    OP
    mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    This does not require IrDA. Please read the tutorial fully
     
  4. mario_pant

    mario_pant New Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    425
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mushroom KiNGDOME!
    AWSOME DuDE!
    just one thing... did u make this thing on a PCB or in the air/with wires??
     
    Last edited: May 2, 2006
  5. OP
    OP
    mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    @mario_pant I did't use PCB, Just connected the legs of the diff components (and is that what u mean by "in the air") ???
     
  6. mario_pant

    mario_pant New Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    425
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mushroom KiNGDOME!
    yes i meant to say that only by in the air....
    anyways what is the range you get from it?
    can u trap the mouse control with tis thing?
     
  7. OP
    OP
    mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    It works fine in my room which is just 5M long so i've not tried it for ranges above this. Yes, u can emulate mouse events with this by getting a proper software like Girder!!!
     
  8. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
    how said connect it COM port?
    how do i know where is my com post?(any pic's)

    i have msi k8mm-v mobo ?
     
  9. OP
    OP
    mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    Ur COM port goes here !!!

    [​IMG]
     
  10. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
    thanx, for info
    anyways nice work! ! !
     
  11. Andyiz

    Andyiz New Member

    Joined:
    Sep 25, 2005
    Messages:
    173
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Good TUT, But can it completly replace Keyboard and mouse.
    CAn u specify where is all these applicable.
     
  12. OP
    OP
    mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    @Andyiz it can replace a Keyboard and mouse (provided you get a remote control with soo many keys !!! which u probably wont) but thats not what this was intended for. Just use it for converting ur PC into a jukebox!!!
     
  13. kjuvale

    kjuvale Pharmaguru

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    380
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Where can I get these parts , are these available in any electric shop
     
  14. OP
    OP
    mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    @kjuvale, you can get them at local electronics shops.
     
  15. kjuvale

    kjuvale Pharmaguru

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    380
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Thanks for reply, it really looks interesting i am planning to create one. But i have one question in mind does this really works?
     
  16. OP
    OP
    mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    Hey I've created five of that for my friends and we are using our PC as our jukebox !!!
     
  17. kjuvale

    kjuvale Pharmaguru

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    380
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    I have really no doubt about your work, i have read your guide its really nice and there is also given how it works. I was only talking about if it will work if i do it as i dont know much about electronics. I just used incorrect words above. thanks.
     
  18. Delta

    Delta New Member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    122
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Right Here
    Excellent work man. I appreciate this kind of mods.:cool:
     
  19. OP
    OP
    mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    Thanks @Delta, that'll keep me motivated to try out things like that :)
     
  20. kjuvale

    kjuvale Pharmaguru

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    380
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    @mod-the-pc
    I created one today just took 1/2hr. and its working. thanks for such great tutorial. is ther any software to control windows
     

Share This Page