1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

Please help me regarding Computer Hangs ..

Discussion in 'QnA (read only)' started by kshiraj, Dec 3, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kshiraj

    kshiraj New Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a Pentium 4 3.0 GHZ processor with Intel 865GB Motherboard, 512 DDR RAM of 400 MHZ, 40 GB HDD, NVIDIA GFORCE MX 4000 AGP card, Frontech Smart Pen graphic pen and other computer accesories using Microsoft Windows XP professional. Its a new machine and worked well for about ten days. But now it hanging many a times for no reason. If I am using the computer, the computer hangs (mouse pointer doesn't moves nor does keyboard respond). If I move my mouse vigerously instantly when the computer hangs (pointer stops moving) the computer anuls the hanging and runs OK. But if the computer is not used instantly after hanging the only solution is to restart the machine. If this restart is done many a times, after four or five attempts the monitor doesn't shows any signal nor does the computer starts (I can hear the rotation of parts of the CPU, but I can't hear the startup music, so I guessed it didn't started). If my specifications aren't sufficient to guess the problem I can describe it in details. Please help me.

    [Edited Batty] Subject edited to make thread more relevant
     
  2. saROMan

    saROMan QA Juggler

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    801
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    format c: /s/u/x
    bro..seems prob w ya SMPS .....as its a new 1....Grab ur Vendors Collor ....
     
  3. ycr007

    ycr007 New Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hyderabad
    well,I had a similar problem and i tried deleting all the entries in the "startup" tab under "msconfig" but when it too did'nt work,I went to the process trees and found that One of the processes was still showing "Starting".....I dunno remember which one,but i changed its settings to start from "Automatic" to "Manual" and my system's been working fine since.......

    I am guessing u might be having the same prob because the symptoms are same...even my mouse pointer used to hang and when i tried to move it,the pointer moned some 5-10 secs after i moved the mouse :roll:
    also i had this "Horse Running" cursor as "busy" cursor....upon startup,it used to keep running n running n running until I made the abovementioned tweaks.....
     
  4. klinux

    klinux New Member

    Joined:
    Sep 25, 2004
    Messages:
    625
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    a detailed desciption is good . till then a long shot .

    - reseat agp card
    - clear cmos
    - check , remove and re insert all external cables and wires for now . we can go deep once u have the details .
    - check event viewer for errors and post it here
    - check device manager

    post ur detailed description asap :)
     
  5. aunlead

    aunlead New Member

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    e@com
    i also would suggest checkin ur ram .....
    1. try reseatin it
    2. test it for errors.....try this

    Code:
    www.memtest86.com
     
  6. yehmeriidhain

    yehmeriidhain New Member

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Messages:
    322
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    1: SMPS fault sir!! remove it!!
    2: reinsert RAM
    3: last replace ur M/B
    first will solve ur problem i believe!!!

    :) gud luck
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page