No Backup in Mercury UPS

Discussion in 'Hardware Q&A' started by return_of_vengeance, Aug 31, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. return_of_vengeance

    return_of_vengeance New Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi frnds,
    i bought a new sealed packed Mercury Classic 600 UPS.The UPS has 1 yr warranty. As written in its booklet, i charged it initially for 12 hrs, after which i connected it with my pc & peripherals.

    But to my surprise, the UPS is unable to take Backup. initially i thought it might be overloaded. so i disconnected my 5.1 creativespeakers & printer, but then also the probe continues.

    So once again i charged it for 10 hrs or so, but no results. When i switch off my main power supply to UPS, CPU offs, but speakers, monitor & printer works. A beep follows with a red light signal during a power failure... wats the probe?
    is it with my SMPS or UPS?


    P-4, Intel D102, 1GB DDR-2, 17" samsumg Syncmaster 798MB, dvd combo, 80GB HDD, 5.1 creative spks, Epson CX Stylux 1500 all in 1.
     
  2. magnet

    magnet New Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    725
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well it looks its mostly underpower....i better suggest get rid off it and get apc or powersafe..all other r sHi% companys
     
  3. Rollercoaster

    Rollercoaster -The BlacKCoaT Operative-

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dehradun, India
    u should get a better ups as advices above.

    may be the battery is faulty. Insted of getting it repaired get a better one. repair only opens doors for more repairs in the future.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page