Mo Bo for Intel Pentium D Processor 805

Discussion in 'Hardware Q&A' started by mkumar, Nov 11, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mkumar

    mkumar Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi!
    Yesterday my MoBo went off suddenly, But i am lucky the Processor is OK.
    I tried several times & 2day in d morng. i went 2 Sp rd. as it`s warranty period has ended.
    I went 2 d guy who repairs such Mo-Bo`s but he said it was beyond the repair condition.
    So i have searched a suitable MoBo 4 this but shop owners said it`s not available in the market or discontinued.
    Please sujest me a MoBo for this.
    The MoBo which went of is "Intel® Desktop Board D102GGC2"
    And the Processor is "Intel® Pentium® D Processor 805"

    Thanks in advance
     
  2. asingh

    asingh New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    5,317
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    Well it is a motherboard for a LGA775 socket.

    What is your budget. Lot of stuff out there.
     
  3. vickybat

    vickybat I am the night...I am...

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    5,652
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Gotham City

    hi

    for a tight budget board based on the lga 775 go for asus p5kpl amps.
    its a g31 based board.
    I dont suggest goin for a full fledged p45 or above mobo for the current cpu.
    the asus is around 2.5k
     
  4. OP
    OP
    mkumar

    mkumar Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Thanks for d reply

    Well i`ll b using it for Adobe cs2 suite & Cdrx4 software
    (little bit video editing, like Convertx to dvd software)
    One more thing this "asus p5kpl amps" board supports ddr2 800 ram?
    can i use a graphic card?
    My budjet will b around 4k (Graphic card & MoBo)

    Thanks
     
  5. Krow

    Krow Crowman

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    4,330
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    Instead of getting ASUS, get Gigabyte G31M-ES2L for 2.4k. From what I hear, ASUS has dicey after sales service (Rashi anyone?). Besides, Gigabyte is a great brand as well. Yes, it supports DDR2 800 MHz RAM and yes you can use any PCI-E Graphic card in it. Get some cheap graphic card like the 8400GS or so. Not sure which one would be for 1.5k though.
     
  6. vickybat

    vickybat I am the night...I am...

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    5,652
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Gotham City
    definitely mate you can use a graphics card as the board has a pci xpress x16 slot.
    yes the board supports ddr2 800mhz ram.
    if you dont want to game then up your budget for 1k and get a radeon 4350 or 4550 @2.5k along with the asus board.
     
  7. OP
    OP
    mkumar

    mkumar Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Thanks for ur kind suggestion n Sorry for d late reply
    I have purcahsed "Gigabyte G31M-ES2L " (as for Gfx. card it`ll b nxt. month)

    Mean while friend of mine has a spare "Intel® Pentium® D Processor 805" processor.
    He wants 2 build a new syst. n has very tight budget (6500k)

    What he wants:
    320gb HD
    MoBo
    Gfx card
    Cabinet with SMPS
    Ram 1GB

    He will b using this syst. for Adobe CS4 Design premium suite

    Any suggestion`s?
    Thanks in advance
     
  8. sam

    sam Forum Moderator

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    13,248
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Guwahati
    as for gfx card for urself, go4 wat krow suggested. Sparkle 8400GS 256Mb cost 1.5k. using a costly card will only bottleneck ur proccy.

    & as for ur frnd, u sure his budget it Rs.6500k?
     
  9. OP
    OP
    mkumar

    mkumar Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Yes my frnd`s. budgt. 6500k max.
     
  10. sam

    sam Forum Moderator

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    13,248
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Guwahati
    mate, 6500k = Rs.65,00,000. bt if budget is 6.5k, gigabyte g31 = 2.4k, 1gb ddr2 costs 1500-1800 depending upon ur location, 320gb costs 2200 or so. 8400gs costs 1500. now u talk 2 ur frnd abt it.
     
  11. OP
    OP
    mkumar

    mkumar Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Dear "vickybat" & "Krow"

    Yesterday i went 2 SP rd.
    These r the rates i found @ Ankith

    Gigabyte G31M-ES2L - 2275/-
    320 gb. WD 16mb. - 1900/-
    Cabinet with SMPS - 1200/- (Mercury)
    Ram 1 gb - 1200/- (800/ Transcend)
    Sparkle 8400GS 256Mb - 1900/-

    & @Metro
    Gigabyte G31M-ES2L - 2200/-
    320 gb. WD 16mb. - 1800/-
    Cabinet with SMPS - 1000/- (Techom)
    Ram 1 gb - 1150/- (800/ Transcend)
    Sparkle 8400GS 256Mb - 1700/-

    I have talked 2 my frnd. he said he will not go for Gfx. card right now, may b in 2-3 months, so my frnd. is going ahead with above config. without Gfx. card.
    Any suggestions for the Cabinet? (Brand)

    Thanks in advance
     
  12. Krow

    Krow Crowman

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    4,330
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    CM Elite 310 @ 1.5k [Screws]
    CM Elite 335 @ 2.1k [Screwless]
     
  13. sam

    sam Forum Moderator

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    13,248
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Guwahati
    310 with transparent side panel or steel 1?
     
  14. Krow

    Krow Crowman

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    4,330
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    Steel one. IMHO, the transparent side panel is more or less useless, unless you want to showoff some way or the other. :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page