Making an FTP Server and remote accessing

Discussion in 'QnA (read only)' started by troubleshooter, Sep 18, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. troubleshooter

    troubleshooter New Member

    Joined:
    Nov 29, 2003
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi!

    I use Bulletproof Ftp server and a hathway internet connection (LAN connection internet).

    I created a ftp server but my friends who use other isp for net connection cannot connect to my server.

    When i checked my ip address through bulletproof ftp server it showed my ip and some remote ip address which is different from my ip address.

    Can anyone help me setup my ftp server.

    Also how do i remote access a computer in KOLKATA sitting here in MUMBAI. The system in KOLKATA runs Windows 2000 server and the system in MUMBAI uses Windows XP. Which services shouold be started in the KOLKATA system and which software should be used in MUMBAI system.

    Please help me with my problems. I will be very greatful to the one who helps me. :( :( :( :) :D
     
  2. ishaan

    ishaan New Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    894
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    for the ftp prob, i remember long time ago dere was a big article in digit on setting up ftp servers, so look in dere archives or sumthing it mite help you out....i think its a prob of having a dynamic ip wen u need a static one....this can be done i dont remember how

    for accessing ur pc, i used one called GoToMyPC sum time back.... its at www.gotomypc.com but now dere r many more softwares available for this, search for them on google....i think gotomypc is a demo or sumthing....time limited then u g2 pay l8r
     
  3. pradeep_chauhan

    pradeep_chauhan New Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    tell me your ip (only the first three octate) see is it a private ip and maybe hatway uses nat or somthing for letting you on to the internet.
     
  4. aadipa

    aadipa New Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    997
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Palghar, Mumbai
    try useing No-IP

    it is used for getting URL bound to dynamic IP but i donno whether it work under NAT.
    Just give it a try
     
  5. OP
    OP
    troubleshooter

    troubleshooter New Member

    Joined:
    Nov 29, 2003
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a static IP its 192.168.166.xxx. its a shared connection provided by hathway. The remote IP is 202.88.xxx.xxx. My friends on the lan connection can connect to my FTP server but not anyone else on other net connection. I think u need some ip routing enabled maybe.
     
  6. oldmonk

    oldmonk New Member

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    your isp has to provide port forwarding to allow connection from a server outside their network.
     
  7. OP
    OP
    troubleshooter

    troubleshooter New Member

    Joined:
    Nov 29, 2003
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How do tell my isp to do ip forwarding
     
  8. oldmonk

    oldmonk New Member

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ask them

    they might do it for you
     
  9. amistik

    amistik New Member

    Joined:
    Sep 10, 2004
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jorhat
    Your ip is private IP. Since 192.x.x.x is reserved for private. Most probably you r behind a firewall. And 202.88.x.x is a public ip.
    You can use Remote Anything. They have a feature, Directory Server, whcih useful to control the pc behind firewall.
    Directory Server should be install on Gateway to do NAT between private IP and Public IP. Download is also small, around 300KB. But trial version is only for 5 mins and only one pc can be connected at a time.
     
  10. mail2and

    mail2and Walking, since 2004.

    Joined:
    Apr 27, 2004
    Messages:
    926
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    London, UK
    well on hathway u can't host anything as we are on private ip.. i had asked the guys to pen a port for me.. but they didn't do it.. so basically on hatwhay u can't access sites unless u r on the same lan...
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page