hello this is about RAM

Discussion in 'QnA (read only)' started by ashishkamat, Oct 10, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ashishkamat

    ashishkamat New Member

    Joined:
    Apr 20, 2004
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    surat
    hie buddies
    well i have sd ram 256mb and i loaded windows xp..and combo drive
    well i have 20mb free will it effect my computer operations.will it slow my pc
     
  2. sunnydiv

    sunnydiv Guest

    dont worry peopl run it with as low as 128
     
  3. indranilmaulik

    indranilmaulik New Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    kolkata
    XP Pro will give a better performance with 512 MB
     
  4. NikhilVerma

    NikhilVerma New Member

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    930
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    Windows XP could even work with 64MB RAM...
     
  5. indranilmaulik

    indranilmaulik New Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    kolkata
    As you have 256 mb my suggestion will be to use win 2000 sp4
     
  6. sr_ultimate

    sr_ultimate New Member

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Suspense
    Yaar! I got Xp 128 RAM !! Works fine
     
  7. techno_funky

    techno_funky da' Ťurntable ruleth

    Joined:
    Dec 2, 2003
    Messages:
    845
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mumbai
    by the way we do have a HARDWARE SECTION
     
  8. drgrudge

    drgrudge Another Brick in the Wall

    Joined:
    Jul 21, 2004
    Messages:
    3,026
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dubai/Chennai
    i dont think many of the members on on to see what others sections in the forum has to offer...., the other mess(age) i saw was abt a graphics card in this section...

    [​IMG]
     
  9. nisman

    nisman New Member

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi,India
    hi Ashish,
    You Didn't Mention That The where u have the free space.
    20mb IS your HardDisk Space Available or in Th ePartition This Much of Space Is Available.
    if This is Your hardDisk Space Is Available, Then U Have To Free Up Some Of The Space because OS required Some Of The Space To Run Smoothly. Free Up Some Space From The Hard Disk Partition IN Which u HAve Installed your XP PRO to Aloow OS To Run Smoothly
     
  10. ice

    ice New Member

    Joined:
    Dec 28, 2003
    Messages:
    270
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Just close the useless applications that aren't being used, And if ur in dire need of ram,

    u could
    1. Defrag it, using system mechanic
    2. get more ram :)
     
  11. sunnydiv

    sunnydiv Guest

    hello this is about RAM

    we need a doctor asap,



    thats what came to my mind, when i rea the title
     
  12. cooljeba

    cooljeba The Photoshop Guy

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    606
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On Your monitor!
    lol
    with 256 mb xp will be happy!!

    ..:: peace ::..
    Jeba
     
  13. pradeep_chauhan

    pradeep_chauhan New Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    xp hits a "sweet spot" with 512MB any thing less causes a lot of pagging to the HDD causing fall in performance and wear out of the HDD
     
  14. geo_cyril@yahoo.com

    geo_cyril@yahoo.com New Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    what crap!!

    i run xp with 64 mb.
    it takes a lot of time to start... i admit
    but after that its smooth

    make sure u have atleast 100 MB free space on ur xp partition.

    hth
     
  15. [flAsh]

    [flAsh] New Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Messages:
    295
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    Remain cool winxp pro runs nice on 128Mb and u r havin 256mb memory. morethan enough 4 normal computing and sum easy gaming.
     
  16. OP
    OP
    ashishkamat

    ashishkamat New Member

    Joined:
    Apr 20, 2004
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    surat
    thz for suggestions..

    thanks for sugesstions...well i have queries about mobile phone .. my handset is nokia6600.i wanted to knw everything about blue tooth ,and all other features
     
  17. Dipteshghoshroy

    Dipteshghoshroy New Member

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The matter is not only about the OS remember about all other softwares ,mainly Multimedia applications and softies.
     
  18. elumalai

    elumalai New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Vellore, Tamilnadu
    Is there any way increasing onboard graphics video RAM by changing BIOS setting

    Any one know plss help
     
  19. pradeep_chauhan

    pradeep_chauhan New Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    yes it is possible to increase Vidio RAM from BIOS but the same ammount is reduced from your system RAM. This only happens in onboard vidio cards . No one can give you the exact steps as we do not know your BIOS so open BIOS (press del on startup) go to advance tab there search for vidio ram and set it accordingly.
     
  20. imgame

    imgame New Member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    it even runs with 64MB as geo said ! i have a friends who runs xp with 64 MB !
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page