• CONTEST ALERT - Experience the power of DDR5 memory with Kingston Click for details

GPU fan 100% at idle

Rahul01

Broken In
Hello,
Today I just started my PC and after welcome screen I observed a strong whining sound. After running HWinfo, it was GPU.
I just uninstall my catalyst driver 15.7
and GPU fan settled to normal.
I tried with catalyst 13.0 drivers same error occurred.
What's the reason.
( I attempt a unsuccessful installation of GTA 5. is it reason)

My rig spec
AMD 960T
M5A88M
HD 7770
CX 430V2
 

topgear

Super Moderator
Staff member
Hello,
Today I just started my PC and after welcome screen I observed a strong whining sound. After running HWinfo, it was GPU.
I just uninstall my catalyst driver 15.7
and GPU fan settled to normal.
I tried with catalyst 13.0 drivers same error occurred.
What's the reason.
( I attempt a unsuccessful installation of GTA 5. is it reason)

My rig spec
AMD 960T
M5A88M
HD 7770
CX 430V2


I don't think GTA 5 installation has anything to do with your GPU fan speed. Get the latest drivers for your gpu. Use HWinfo and make sure your gpu is not over heating.
 
OP
R

Rahul01

Broken In
GPU is not overheating only fan is at 100%
I think temp sensor is malfunctioning, GPU z shows 0 degree.
its out of warranty now.
Is there any hope
 
Last edited:
OP
R

Rahul01

Broken In
Ya little strange. I just ask a computer assembler about this incident, he suggest me to upgrade bios (he was also not sure about it)
But my card worked again.

BTW what's the warranty period of sapphire card 2 or 3 year.
 
Top Bottom