Computer dead?

Discussion in 'Hardware Q&A' started by bigdaddy486, Sep 1, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bigdaddy486

    bigdaddy486 Guest

    Hi..
    i have a custom-vuild computer with
    intel core2duo 6300
    nvidia 8400GS
    1GB RAM (512x2)(1-550mhz, other-667mhz)
    motherboard intel-DG965WH
    power supply-400W zebronics
    also have 2 dvd drives, 80 gigs hard drive and a extra network card and tv tuner........

    My problem is that my computer is not turning on.......
    i think it is a problem with power suppply but the real problem is that after the computer is turned off for a long period and then turned on, it will work for some minutes or max of 1 hour andthen turn off again.....

    then, if i turn on, the computer wont turn on at all..........
    but last day, it worked for abt 6 hours and then again the same problem is repeating.....

    Can anyone plz help me??
     
  2. krishnandu.sarkar

    krishnandu.sarkar Simply a DIGITian

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    4,693
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata
    I think the prblm is with SMPS.

    Power on ur PC, open ur cabinet and notice the mobo LED whether the power is thr.

    I dnt think 400W is ur prblm. May b sumthing wrong with ur SMPS. Or simply loose connection.


    Wait for other members to reply.
     
  3. OP
    OP
    bigdaddy486

    bigdaddy486 Guest

    thnx for immediate answer..
    i forgot to say that the motherboard light donot turn on..........
    once the computer is turned on and then off, the lightblinks and gradually turns off for a long period....
     
  4. krishnandu.sarkar

    krishnandu.sarkar Simply a DIGITian

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    4,693
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata
    Thn its a sure prblm of SMPS as the power is not coming to ur mobo.

    Call the hw guy to check ur SMPS or u can check urself if u know how to use multimeter.

    If u find it faulty get it replaced(if under waranty) or its time to buy a new one.

    But wait a day or two and lets c what other membres suggest.
     
  5. Krow

    Krow Crowman

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    4,330
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    A simple tip:

    Clean out all th dust in ur cabby with a dust-blower or a vaccuum cleaner and a dry cloth/brush.

    Loads of times my PC didn't boot and I cleaned dust and suddenly it booted.
    Regarding the light not turning on, chk the cable of cabinet LED, which connects mobo to cabby. It may be loose or smthn.

    If after all this, PC doesn't boot, then it may be SMPS problem.
     
  6. hell_storm2006

    hell_storm2006 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    587
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, Nagpur, Pune
    Zebby PSU.... What do you expect!!! Lucky that the PSU died before frying your PC!!!
     
  7. OP
    OP
    bigdaddy486

    bigdaddy486 Guest

    thnx guys.....
    replaced smps, working fine now...........
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page