Asus A8n-vm

Discussion in 'Hardware Q&A' started by GeekyBoy, Jun 18, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. GeekyBoy

    GeekyBoy New Member

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    497
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    Hey Guys

    What is the overall performance and gaming performance of the
    ASUS A8N VM motherboard?Can I play games like GTA San Andreas on it?
    How can I enable dual channel mode on this motherboard?
     
  2. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Gaming performance would be lower than that of a Geforce 6200.
    Yes, GTA San Andreas will work on it.
    Dual channel is enabled by default when you use 2 or 4 RAM chips of the same speed and capacity.
     
  3. OP
    OP
    GeekyBoy

    GeekyBoy New Member

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    497
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    Can you give me any link which will take me to the review of a8n vm?
     
  4. reddragon

    reddragon New Member

    Joined:
    Jul 6, 2005
    Messages:
    267
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Navi-Mumbai
    SEARCH GOOGLE @ "REVIEW a8n vm" OR FIND IN THE SITES LIKE TOMSHARDWARE / ANANDTECH
     
  5. plsoft

    plsoft New Member

    Joined:
    Mar 14, 2005
    Messages:
    234
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    does anyone know the price in delhi?
     
  6. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Approx Rs. 3800
     
  7. plsoft

    plsoft New Member

    Joined:
    Mar 14, 2005
    Messages:
    234
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    wat bout ASUS A8N-VM CSM?
     
  8. chota_rod_waala

    chota_rod_waala Banned

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    mSI 6150 has better overclock than Asus csm and msi cheap
     
  9. dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Go for CSM as it performs a lil better (as the core is clocked 50MHz more) nd also support HDTV output. So its more future proof. Not much diff in price. Only bout 300~400.
     
  10. OP
    OP
    GeekyBoy

    GeekyBoy New Member

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    497
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    Then whats the price of the ASUS A8N VM CSM in Kolkata?
     
  11. shovik

    shovik Banned

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hooghly
    The Asus A8n-vm has a graphics subsystem of G-Force 6150 Northbridge chipset and NVIDIA nForce 430 as the southbridge chipset, hence GTA San Andreas would work fine provided there is atleast 256 MB of memory.

    The board is an micro ATX board with socket 939 for AMD processors. For further technical specs visit the following link:
    http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813131570

    and for review of the board visit:
    http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=2370

    And the current price of the board in Kolkata is Rs.3,500/-.

    Regards,
    Shovik.
     
  12. plsoft

    plsoft New Member

    Joined:
    Mar 14, 2005
    Messages:
    234
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    shovik Asus A8N-VM & Asus A8N-VM CSM are different boards. What you have mentioned is for the CSM, and i think the price must be higher than Rs 3,500 for the CSM.
     
  13. coolman

    coolman New Member

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    can anyone plz post the actual price of a8n-vm csm in kolkata and a place where i can get it in kolkata.will the msi board be better for the same chipset.
     
  14. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    If you have a good system for the other components then GTA may work if it is supported but it will still play crap, to paly it acceptably you need to invest in a graphic card.

    If you have any A64 with 1gb ram or more you may be able to play, but crappily
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page