4 Problems of Internet and software

Discussion in 'Software Q&A' started by AMITAGARWAL02, Dec 23, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    4 Problems of Internet and software

    1)
    Please tell this settings for sending emails by software.
    I installed many software but all wants this to be set first
    What to enter in STMP host and in STMP port
    and also tell
    What to enter in POP3 host and in POP3 port
    I use tata and bsnl and sometimes satyam dial up connection
    2)
    Also please tell how to block dial programs or softwares that downloads or installs itself

    automatically.
    Actually i am using norton antivirus 2005 with latest definations
    still many softwares installs automatically from internet

    3)Which is the best pop up blocker for internet explorer
    i am using some pop up blocker but it also blocks yahoo and gmail sites
    i have check not to block this sites still it blocks it.

    4)when i use internet explorer and when there is a link to sites and when i clicked on it that

    internet explorer windows hangs sometimes it opens the link then also the new window of internet

    explorer hangs. but i can surf internet explorer other windows that is open.
    And after that i cant open another fresh internet explorer window, but can surf all windows that

    is opened.
    thanks.

    Please Please help me
    please give 1,2,3,4 numbers for answering problems that u know.
    thanks
     
  2. Kratos

    Kratos New Member

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi, India
  3. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks for reply
    but i have norton antivirus 2005 that looks for adware and spyware
     
  4. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Answer to 3 and 4

    Start using Mozilla Firefox. It is one of the fastest growing browser and has in built pop-up blocker. You can specify the allowed sites as well.
     
  5. NikhilVerma

    NikhilVerma New Member

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    930
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    Norton Sucks...
    use spybot... or ad-aware...
     
  6. perk_bud

    perk_bud New Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    k2
    my advice 2 u is all of these 3

    1>spybot
    2>adaware
    3>spysweeper coz
    coz what 1 caught the other couldn't.
     
  7. Kratos

    Kratos New Member

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi, India
    Norton does best what it is supposed to do best i.e Virus detection and removal. Anti Spyware software focus themselves exclusively to Spyware and Adware problems.
     
  8. grinning_devil

    grinning_devil New Member

    Joined:
    Dec 3, 2004
    Messages:
    1,046
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Side Crater, Mars
    :arrow: SMTP nd POP settings will be provided to u by ur ISP...or incase u have a gmail acount then they have excellent step by step info to create POP mail acount in outlook...PS...yahoo dont provide POP access free of cost!!

    :arrow: to block dialers nd shit stuff...use adaware,spybot at regular basis,nd MOST IMPORTANT UPDATE ADAWARE ND SPYBOT REFERENCE FILES REGULARLY,every other day u'll find a new reference file...they r useless if they r old...install google toolbar,it has inbuilt pop-up blocker...nd BEST of all....dont CLICK on ny window that says that ur gonna be a millionaire with just one click!!!!...i.e use internet with caution!!! :wink:

    :arrow: best i have used is google toolbar,since i google a lot..ie.e searching is too common for me then having a toolbar is a must!

    :arrow: how much RAM u have...hanging of IE is due to low RAM...nd which OS ru using...try repairing IE,if it doesn't work try reinstalling IE.
    clear ur temp IE files regulary,clear history,clear SSL state,clear forms/passwds...do msconfig nd remove startup unwanted stuff....will free up memory a lot!

    do inform if it worked!! :mrgreen:[/b]
     
  9. sreevirus

    sreevirus Certified Nutz

    Joined:
    Jan 11, 2004
    Messages:
    310
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    The 3rd rock from the sun
    i'm a novice with email clients, i dont use them much, but here r some tips that worked for me.
    for ur first question, let us take MS Outlook
    start outlook, go to Tools>E-Mail Accounts>
    in the window that pops, select Add a new e-mail account.
    here, select the type of account (pop3 - for accounts like spymac, gmail, imap - for accounts like fastmail.fm, http - for mails like hotmail)
    next, fill in the account details. for incoming and outgoing server settings, u will have to check the website for details. its usually mail.website.com (eg. mail.spymac.com, mail.fastmail.fm) or pop.website.com (for gmail, its pop.gmail.com)
    for outgoing server, its usually smtp.website.com

    for ur second question, just do this: download spybot snd and javacoolsoft spywareblaster and install both of them...its THE best combination. spywareblaster stops spywares from installing in the first place and it monitors both IE and mozilla firefox.
    dont hoard ur PC with all kinds of s/w like adaware, spybot, spysweeper etc..

    for ur 3rd q...i have not used a popup blocker much, coz i hardly use IE, but if u have SP2 installed, u wont need a popup blocker...for a better internet experience, just use firefox or opera.

    for ur 4th q...it cud be a spyware which might have installed...run spybot and check....also, post ur hijackthis logfile here....doctor big fat bat (it_waaznt_me) will see if therez anything wrong.
    but explorer crashing this often usually requires a clean install of the OS...i wud suggest u to perform a clean install.

    :)
     
  10. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Sancharnet Email server settings
    I dunno if Sify provides POP mail or not .. You can read this page though and try those settings ..

    Sree has already posted the best reply above ...

    You should use Maxthon. It will take care of all popups and ads ..And yeah .. if you suspect its spyware, then do post your HijackThis log ..

    And btw .. You typed all this in Notepad na :p ...

    And Corny :evil:
     
  11. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks to all for reply.
    Wow many are replying for my problems.

    i will use ad blocker instead ot norton antivirus for blocking ads
    I want to sent emails by third party software like if i have yahoo account i will enter my email and use third party because many times yahoo ask for number displayed to enter in the box to send emails.

    So i want to know
    STMP host and in STMP port
    for yahoo and gmail
    I use tata dial up isp
    After conneting internet VSNL status shows
    Server ip address 203.197.36.26
    Client ip address 219.65.64.228

    Thanks is this address for STMP host and in STMP port

    I dont use outlook i use IE only
    and now i want to use third party mailer to send emails.
     
  12. Kratos

    Kratos New Member

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi, India
  13. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Received wrong SMTP response: 530 5.7.0 No AUTH command has been given.

    Received wrong SMTP response: 554 <xyzxyz@yahoo.com>: Recipient address rejected: Access denied

    Why this error
     
  14. Kratos

    Kratos New Member

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi, India
    The user name and password you have to provide as given by VSNL. User would usually the email name like abc if email is abc@vsnl.com

    Please also check checkbox "My Server requires authentication".

    I do not know about 1 Mass Mailer but this is the problem why you are getting error.
     
  15. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Error on Receive: 10054, Len = -1

    after entering all information

    please say which is best software to send emails
    thanks
     
  16. Kratos

    Kratos New Member

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi, India
    It depends for what purpose you are sending emails.

    For personal use Outlook, Eudora , Pegasus are fine.

    1st Mass Mailer is a mass mailing software and I do not know much about them.
     
  17. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    One software tells me my primary DNS is 203.197.12.30

    but it send emails only to 50 people

    can u now help me after knowing DNS

    thanks
     
  18. Kratos

    Kratos New Member

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi, India
    DNS has not much to do with sending mails here. DNS is basically for resolving IP address.

    You should check the error log or log of the software for reason why it is sending to only 50 people.

    Since it is sending mails so configuration is correct.
     
  19. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks
    it is sending to 50 emails because it is unregistered
    do u know any email software that send emails without SMPT or POP settings.
     
  20. Kratos

    Kratos New Member

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi, India
    You are welcome.

    No email could be sent without SMTP settings. What happens is that email is transferred to the SMTP server which forward it to the recipient.

    There are basically two software required for sending emails.

    1. EMail client like Outlook
    2. An SMTP server like VSNL. It is possible that you install a local SMTP server on your desktop. This will remove the need of an SMTP server like VSNL or other. There are many free SMTP servers

    Below is a free SMTP server:


    [/url]http://www.softaward.com/1036.html This is a little bit complicate...mailing soI cannot give any personal opinion.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page