ram problem

Discussion in 'Hardware Q&A' started by sharma, Jul 2, 2006.

?

suitable ram update

Poll closed Jul 4, 2006.
  1. additional 512 mb

    3 vote(s)
    37.5%
  2. replace with 512mb

    1 vote(s)
    12.5%
  3. replace with 1 gb

    3 vote(s)
    37.5%
  4. replace with 2 gb

    1 vote(s)
    12.5%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sharma

    sharma New Member

    Joined:
    Jul 2, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i have p4 ,1.5 ghz ,40gb hdd and 128 mb ram

    should i upgrade to 512mb or 1gb,2gb ram BY ADDITIONAL OR REPLACING OLD RAM
    what other modifications are required
    what type of ram- sdr,ddrII. or ddrIII.
     
  2. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Well..u should replace ur ram with a new 512MB or 1Gb stick....according 2 ur needs.....But go for a 400 MHz stick....check if ur mobo supports this speed...... the type of ram depends entirely on ur mobo....so refer to ur mobos manual....and check if it is SD or DDR SD....I don't think it will be DDRII....and DDRIII impossible......for the brand go for Transcend/TwinMos/Zion/Kingston etc.....
     
  3. cyrux

    cyrux New Member

    Joined:
    Aug 5, 2005
    Messages:
    329
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    hyd
    DDR III ? well currently a 1GB ddr3 memory costs around $600 , nvidia 7950 Gx2 ...lol
     
  4. Kniwor

    Kniwor Learner

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    the worst option of all the above is to get "additional 512Mb ram", u can very trivially run into issues and face BSOD's, so dont mix them up, also mention what ram have you got right now.

    i would suggest u replace it ad get 512 Mb ram, your computer will not benifit from more ram than 512 Mb, 1Gb might increase the performance very slightly, but not worth actually...
     
  5. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    And go for 1Gb at max......don't go for 2Gb its of no use unless u have a good processor and gfx card......
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page