Questions, and some more Questions

Discussion in 'Hardware Q&A' started by Xeno, Sep 24, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Xeno

    Xeno AMD - Aaja Meri Darling

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Aapnu Amdavad, Gujjuland.
    Alright, I just happened to view my system properties and I saw

    [​IMG]


    And Also in ASUS's PC Probe under WMI
    [​IMG]

    But Everest Ultimate Edition shows:-
    [​IMG]


    Now why do both Windows and Asus Pc Probe show the cores (all four of them) to be running at 783 Mhz ? :???: While Everest reports all of them running at 2.6Ghz ? Why the odd number "783" ? I Can't quite understand how the value went below the Ghz mark even. :???: I quite don't care for the number since its anyway much faster than my older system but I'd want to know if its really running at only 783 Mhz.

    -----------------------------------------------
    Config

    OS: Windows XP SP2 (32 Bit)
    Proccy : AMD Athlon II X4 620 (2.6 Ghz)
    Motherboard : ASUS M4A785TD-V EVO

    In BIOS:

    Cool'n'Quiet = Enabled
    C1E (Enhanced Halt State) = Enabled
    ^ could it be due to these features enabled to save power ?

    Vcore : 1.10 - 1.18V
    CPU Temp: 32-35*C
    -----------------------------------------------

     
    Last edited: Sep 24, 2009
  2. hell_storm2006

    hell_storm2006 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    587
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, Nagpur, Pune
    I think Everest is showing the max clock which you see would be the same as both in Windows and Everest.
     
  3. The Sorcerer

    The Sorcerer oh wow...Xenforo!!!

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    2,411
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Disable cool n quiet and c1e.
     
  4. desiibond

    desiibond Bond, Desi Bond!

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    9,754
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    and also power saving mode of windows xp. the clock will be brought down to 800MHz when the processor is idle to save power.
     
  5. OP
    OP
    Xeno

    Xeno AMD - Aaja Meri Darling

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Aapnu Amdavad, Gujjuland.
    Alright, will reboot in a minute :p


    Question :p Ill have 10k to spare in two months and LCD panels are getting cheaper. tempting... :p
    which one should I go for if I had a budget of 10k ?

    ( I really don't need a GPU as the onboard graphics is very good for running most of the games I play occasionally and 500GB + ( 250+160 IDE ) disks are enough storage for me and I always seem to have 350 MB of RAM free under full usage, so I don't require additional RAM either. )
     
  6. hell_storm2006

    hell_storm2006 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    587
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, Nagpur, Pune
    Are you trying to get a config or a just an LCD.

    LCD for 10k would be Samsung 2233! That's the best option!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page