1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

PROBLEM WITH WINDOWS EXPLORER

Discussion in 'Software Q&A' started by s18000rpm, Mar 7, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. s18000rpm

    s18000rpm ಠ_ಠ

    Joined:
    Mar 1, 2006
    Messages:
    5,608
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    48
    i'm having big time problem with the windows explorer.

    yesterday i restored my PC --goto the topic ==
    "system restore-- big help" in Q&A for more Details.

    after surfing the Net , when i open My Computer or other folder, the WINDOWS EXPLORER CRASHES for 2-5 sec (the screen gets blank with only the wallpaper there) & returns a error---

    ERROR SIGNATURE;
    App. Name= Explorer.exe
    App. Version= 6.0.2900.2180
    Offset= 00007a1c
    Mod name= wmp.dll
    Mod. Ver= 10.0.0.3990

    my system (both XP & AntiVirus) are up to date.

    My PC config === HP Pavilion , XP SP2, AVG Free edition.
    i'm also runnig the Norton Antivirus (which came pre-installed with PC but its susbscription period expired 1 week ago.).

    also after when the error is shown, the Norton Antivirus icon in the system tray disappears.

    i've kept Norton, because i'm not so sure about AVG free edition's capabilities.
    i've already ordered McAfee in chennai (rit now i'm at B'lore), so thats the reason i'm running both (norton & AVG) now.
     
  2. dIgItaL_BrAt

    dIgItaL_BrAt New Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Messages:
    1,135
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    First of all,there was no need to create a seperate thread,u could have continued in that thread itself.

    As for your problem,do you have the Windows Media Player toolbar activated (to check,right click on taskbar--->toolbars)?
    If it is,deactivate it cuz that seems to be causing the problem.

    Also,it is not advisable to run two antivirus programs simultaneously.U're just wasting resources.Just install 1 antivirus and keep it regularly updated.
     
  3. sakumar79

    sakumar79 Active Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    2,441
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Madurai
    Try command "regsvr32 wmp.dll"... Also, verify if you Media Player is latest version; if not, update it...

    Arun
     
  4. OP
    OP
    s18000rpm

    s18000rpm ಠ_ಠ

    Joined:
    Mar 1, 2006
    Messages:
    5,608
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    48
    yes i've the Windows media player activated in the toolbar, but i never had this problem before. its happening from yesterday only.
    so can you help me find out what is the probs. with my PC.
     
  5. Ramakrishnan

    Ramakrishnan The Researcher

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    you may try this:
    in the start>run>type sfc and see if any system file has been corrupted.
     
  6. ::vicky::

    ::vicky:: New Member

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    0X4B7H
    install media player 10 dude
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page