problem while sytem turns on

Discussion in 'QnA (read only)' started by Pragadheesh, Jun 22, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pragadheesh

    Pragadheesh New Member

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    403
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Coimbatore
    Hi,
    When i turn on my system running on Windows XP, after the windows loading screen, a black screen comes and gets stucks there and my User accounts screen doesn't come even after waiting for more than 15mins. i have to restart a dozen times to get rid of it. what would be the problem.? solutions plz..
     
  2. Aspire

    Aspire New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    834
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Check your CD drive.
    Most antique Systems get stuck at the black screen if there is a CD in the drive.

    If no CD is there in your drive, then try defragmenting your computer.
    See this link for info about defragmenting
    http://www.wikihow.com/Defragment-Your-Computer
     
    Last edited: Jun 22, 2009
  3. Dark Core

    Dark Core Freak Beta 1

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nagercoil
    Try entering into Safe Mode...
    then remove all the unwanted entries from the startup. (Run ->msconfig)
     
  4. Dark Core

    Dark Core Freak Beta 1

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nagercoil
    Try entering into Safe Mode...
    then remove all the unwanted entries from the startup. (Run ->msconfig)
     
  5. Disc_Junkie

    Disc_Junkie Call me D_J!

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    865
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  6. Aspire

    Aspire New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    834
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  7. cooldudie3

    cooldudie3 Boom Boom Boom

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    742
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MACHEAVEN
    ^^ It doesn't work on an OEM system. The first thing to do is to try Safe Mode or Safe Mode with Networking. If it doesn't work, use a Boot CD and check for problems in the HDD. If all else fails it could be the end.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page