OpenDNS blocks access Avast site

Discussion in 'Software Q&A' started by lywyre, Aug 25, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lywyre

    lywyre Active Member

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Chennai/Vellore, TN
    EDIT: Works fine now. Can't figure the correct reason, though.

    Hi there,

    I know many of us use Avast Home Anti virus. I just tried to update it, but Avast displayed an error saying incomplete or damaged package. I tried to access the site but OpenDNS blocked me saying something along the line that the avast site was some business spam.

    I changed the DNS to the earlier one I was using (given by BSNL) and I am now able to access or update Avast.

    If at all any one is having trouble updating or accessing Avast site try changing the DNS. (I used 61.1.96.69 / 61.1.96.70)

    P.S: I did some search and something weird turned up. Avast, it seems, identifies OpenDNS Update as malware ! More here. Coincidence??
     
    Last edited: Aug 25, 2009
  2. paroh

    paroh Member

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  3. thewisecrab

    thewisecrab AFK

    Joined:
    Oct 13, 2006
    Messages:
    1,597
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bombay
    No problem here...why dont you reset your IP setting and then apply OpenDNS?
     
  4. OP
    OP
    lywyre

    lywyre Active Member

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Chennai/Vellore, TN
    Didn't try resetting OpenDNS ips, but resetting to the above ones did work fine with both the browser and the Avast software.

    P.S: I reset my DNS to OpenDNS ips and working fine. :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page