• CONTEST ALERT - Experience the power of DDR5 memory with Kingston Click for details

external hdd not showing after defragment

rst

Youngling
I have a WB external hard drive(1 TB).

After I run the defrag with tuneup utility I cannot access it any more.

My laptop is not detecting it.
 

Cruzy

Journeyman
Did you try a system restart or try plugging it in a different port and see

Sent from my Moto E using Tapatalk
 
OP
rst

rst

Youngling
i have checked restart and different ports also

it is not opening automatically as it was before

i have checked with crystal disk and data life guard also

they are not showing the external hard disk
 

Lincon_WD

WD Official
I have a WB external hard drive(1 TB).

After I run the defrag with tuneup utility I cannot access it any more.

My laptop is not detecting it.

Hi [MENTION=158560]rst[/MENTION],

I am sorry to hear about it. I’d like to check with you, after connected the HDD, is the LED light blinking? Do you feel any vibration from the HDD? Have you had any success plugging in other USB devices to the same computer? Have you checked for any loose connections/cables?
For the meantime, I suggest you some basic troubleshooting steps that may help you to solve the issue.

To check if it's hardware or software issue.

  • Try to connect with different USB ports with the same computer.
  • Change the USB cable (USB 3.0).
  • Try a different disk to make sure that the problem is with the computer and not with the original disk.
  • Try to connect with another USB 3.0 device to test on the port, just to make sure its a driver issue.
  • Check and update drivers in device manager.
Good luck and keep me posted!
 
OP
rst

rst

Youngling
i tried different USB ports with the same computer

I also changed USB cable

My other ext hard disk (Toshiba) is working properly
 
Top Bottom