does p4 extreme edition be overclocked

Discussion in 'Overclocking' started by Akhil Jain, Apr 8, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Akhil Jain

    Akhil Jain New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rohtak
    guys intel processor multiplier are locked and only way to overclock is to
    increase FSB from bios

    but i have heard pentium 4 dual core processors from extreme edition series have no multiplier lock

    is that true ?????????????????/

    or is there any method to break lock protection as in AMD processors multiplier lock is break by completing a circuit by just bridging by simple lead pencils..

    do clear my querry?????
     
  2. OP
    OP
    Akhil Jain

    Akhil Jain New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rohtak
    hey guys no reply and no views
    are all brainics on strike...............
    hehehehheh
    but i am sad :( :( :( :(

    REPLY SOON YAAR :evil: :evil: :evil:
     
  3. OP
    OP
    Akhil Jain

    Akhil Jain New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rohtak
    guys only views and no replies
     
  4. yogi7272

    yogi7272 New Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    vashi, navi mumbai
    yup its true .. they are not multiplier locked like normal intel cpus ..

    u can change their multiplier in the range of 12-60 .. and they overclock very well with the right kind of cooling .. and they cost a bomb .. :shock:
     
  5. mayanksharma

    mayanksharma New Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    598
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida/NCR
    na na
    You can try rmclock !!
    But wy would anybody want to do that??
    Already overclocked processors?
    And by the way do you have any ideas of keeping the processors cool?? ;D during the process?
     
  6. OP
    OP
    Akhil Jain

    Akhil Jain New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rohtak
    i have a good experience of overclocking in pentium 2 comp...
    but after that era they started shipping processors with their multipliers locked..


    i am looking to own a pentium 840 extreme edition

    it is 64-bit , dual core , l2 cache and i think it has L3 cache also
    supports dual channel ram and is 3.2 ghz

    i think i can run it at 3.8 ghz with stability
    correct me if i am wrong
     
  7. darklord

    darklord New Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune,India
    Intel Pentium D 840 EE ???

    Ok buddy best of luck and congrats for your new Heater/furnace...

    Come on dude those cost a bomb and are not that fast also they heat up like anything.

    Its ok only if you plan to cool it with water..
     
  8. mayanksharma

    mayanksharma New Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    598
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida/NCR
    Perfectly agree with darklord!
    Look Akhil, Intel processors are infamous because of their excellent heating capabilities;D.
    And in the past few years, there is nothing done to overcome this problem.
    And now you are talking about Pentium 840 EE!
    Look you can overclock it to >4.2. Anything beyond that would end in frying ur processor.
    But be ready for atleast a very huge cooling setup.
    More like liquid cooling or Nitrogen Cooling? eh?
    Look man it is not easy to to control heat dissipation unless you are ready with good cooling setup.
     
  9. yogi7272

    yogi7272 New Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    vashi, navi mumbai
    840 ee is a great heater ... go for it in winter season only .. :D

    go for 900 series ee proci ..
     
  10. OP
    OP
    Akhil Jain

    Akhil Jain New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rohtak
    i am great intel fan
    and is using intel processors since 1992
    Amd is good but it can never outdate intel
    i like reliability which intel processors give

    and as the heat is concerned intel processors work easily for hours @80 degree celcius. i have done it when i forget to attach heatsink on my p4 1.5 ghz
    and i was playing quake 3. yes u heard it right
    for 3 hours.
    the processor was stable.
    after ending my quqke session i noticed the temp. and then i reliase my mistake.

    even now at this time i am writing on my this old, faithful friend p4 1.5 ghz
     
  11. mayanksharma

    mayanksharma New Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    598
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida/NCR
    even i am intel fan!!
    But in the past few years, AMD has beaten intel in every aspect.And look intel, it has nothing to offer except increasing the FSB with more and more gigahertz!! Creating a sun in your pc!! ;D

    Yeah Conroe is a apart breed from others. It has different story!
    But to the date it is going to be released, we must accept that AMD rulezz man!!
     
  12. ymhatre

    ymhatre New Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Messages:
    510
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai, Vile Parle - East
    PLease Guys no AMD n Intel battle.....
    I do agree tht AMD is better in all aspects now...
    But before there was only one KINGKONG(Intel)
    Sorry to say this but im a true AmD fans....
    But it always depends on u (Akhil Jain)...
    See even i m AMd fan but im still using p4 2.66 OCed to 2.8
    n My advice will be go for 9** series frm P4...
    It has more cooling stability n tht of 800 series....
     
  13. OP
    OP
    Akhil Jain

    Akhil Jain New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rohtak
    hmmm man u r talking abt conroe

    surprised :eek: :eek: i have even not heard of them
    more info please ...
    as i was seriously thinking of building a rig with p4 9xx series
    highly overclocked
     
  14. OP
    OP
    Akhil Jain

    Akhil Jain New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rohtak
    so u say 965 processors are dying and a new processor built on CORE technology are ahead

    guys there was also some cell processor ....
    which intel have said to use in future and it has been on the playstation3
     
  15. OP
    OP
    Akhil Jain

    Akhil Jain New Member

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rohtak
    i actually want to build a rig with strictly from intel

    i wud use for hardcore gaming
    my brother wud use for graphical intensive work
    and my father for official works


    so i was thinking of intel dual core 965 extreme edition
    (and i am also overclocker and love to overclock)

    i want to use two nvidia dual core gpu 7800 in sli mode so that i have in total 4 gpu's

    and 2stics of 1gb ram in dual channel mode
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page