BEst mobo + procesor + ram + Graphic card for 15K's only

Discussion in 'Graphic cards' started by ymhatre, Feb 4, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ymhatre

    ymhatre New Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Messages:
    510
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai, Vile Parle - East
    Gus my frnd needs mobo, processor, ram And graphic card too for just 15k
    [/b]He is cracking my head to get the configurationso digit lovers plz help me
    I myself thought of
    1* Asus A8n-E
    2* AMD athlon64 3200+ / 3000+
    3* Ram 1gb
    and now i just ran out of money
    forget about graphic card ???
    Plz help me in this
    My frnd wanna play games like NFSMW, FIFA 06, POPT2T, COD2....
    He says he can compensate on graphic card
    IF mobo has good inbuilt graphics
    And if posssible suggest an Intel rig for same prize....
    Thanx in advance..
    and yes
    DIGIT ROCKS :p
     
  2. mohit

    mohit The Hardware Labs

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raipur, India.
    go for the following if 15k is your budget,

    AMD Athlon 3000+ - 6200/- (Socket 939)
    ASUS A8N-VM or ASUS A8N-VM CSM mobo - 6000/- (approx)
    512 *2 DDR 400 RAM - 4500/-

    The above mentioned ASUS boards have the best onboard graphics at present available for the S939 processors. and u will be able to play all games at low-medium settings.
     
  3. abhijit_reddevil

    abhijit_reddevil Manchester United

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata, India
    Apologies if I have to correct a little. :lol: The prices are:

    AMD Athlon 3000+ - 5650/- (Socket 939)
    ASUS A8N-VM mobo - 4500/- (approx)

    If your budget is strictly 15k, then graphics card cannot be managed alongwith the 1GB RAM. Otherwise there are many good choices within Rs.5000. Tell us if you want to buy a graphics card and someone can suggest.
    :roll:
     
  4. OP
    OP
    ymhatre

    ymhatre New Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Messages:
    510
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai, Vile Parle - East
    Thanks for your support but
    hey he(my frnd) want AMD athlon64 3000+
    U all guys Mentioned AMD athlon 3000+
    is there Any difference in tht.
    And is there any PCI Express card at around rate of 3500 RS
    If it is there then he can afford one
     
  5. vijay_7287

    vijay_7287 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2005
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    wat they meant was the athlon64 only

    and for the gfx card go for geforce 6200 - 256mb
    cost 3.5k
     
  6. KoRn

    KoRn New Member

    Joined:
    Feb 15, 2005
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi's Belly
    u sure all games will work and can i add a new gpu like geforce 6200 256 mb??? :?:
     
  7. mohit

    mohit The Hardware Labs

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raipur, India.

    YES.
     
  8. KoRn

    KoRn New Member

    Joined:
    Feb 15, 2005
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi's Belly
    hey mohit i dont have much knowledge about h/w so is the AMD Athlon a processor like the intel p4 i know its a stupid question but how much Ghz is it??
     
  9. mohit

    mohit The Hardware Labs

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raipur, India.
    AMD Athlon 64 3000+ Socket 939 is clocked at 1.8 ghz buddy .. and dont worry all are not experts here .. people have joined this forum to gain knowledge so dont feel ashamed.

    u can see the clock speeds of all amd athlon 64 processors (both socket 939 and socket 754) HERE
     
  10. KoRn

    KoRn New Member

    Joined:
    Feb 15, 2005
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi's Belly
    will look in2 it dude thanx a lot.BTW does 512*2 mean 1 GB of ram???
     
  11. sid_ashok

    sid_ashok New Member

    Joined:
    Sep 15, 2005
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Varanasi
    yes why not calulate and also tell me whats your age!

    512 multiplyed by 2 = 1024
    and 1024 mb = GB!

    OK Now got it, good boy
     
  12. mohit

    mohit The Hardware Labs

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raipur, India.
    512*2 means 2 sticks each of 512MB making it a total 1024MB or 1GB .. This way you can use the sticks in a "Dual Channel Configuration" and get slightly better perfomance. Also u will be safe with one stick if one of them fails.
     
  13. KoRn

    KoRn New Member

    Joined:
    Feb 15, 2005
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi's Belly
    so suppose i buy only 512 mb of ram how much wud be the total price of the comp MOHIT??? cuz i find that 512 will do for me....im not concerned for high end gaming i jus want all games to work at low-medium settings..
     
  14. mohit

    mohit The Hardware Labs

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raipur, India.
    512 MB DDR 400 (Kingston/Transcend) will be for around 2400/- .. go for kingston as it comes with lifetime warranty.
     
  15. KoRn

    KoRn New Member

    Joined:
    Feb 15, 2005
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi's Belly
    thanx but my only prob is that all dis will come without monitor,keyboard mouse and cabinet and dat will cost and extra 8000 or more LOL but its ok
     
  16. izzikio_rage

    izzikio_rage Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2005
    Messages:
    2,180
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    48
    Location:
    out of phase with this dimension
    i would suggest you go for the MSI K8NM2 and AMD 3000+, the processor and mobo is 11,500 , It has a nvidia series 6 onboard graphics which will allow you to run latest games like NFSMW very comfortably. You can always buy a PCIe graphics card later when required( ie when new games come out)
     
  17. nd4spd

    nd4spd New Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    chhattisgarh, durg
    NEED HELP

    hello forum,
    can u people plz help me to come out of this confusion.

    i want to upgrade my comp.(i.e proccy, mobo, HDD, DVD-R, RAM)
    and i can't figure it out which brand to buy.

    1) Intel 3.0 Ghz or AMD Athlon 64
    2) if intel, then whether go for Intel D915GEV(intel 915G chipset) or Intel D101GGC(ATI Radeon Xpress 200 Chipset)
    3) If AMD then which MOBO.

    i want to run game like NFSMW, NFSUG2, NFSUG, QUAKE3, GTA SA, GTA 3 ,Unreal tournament etc.
    and also usual media application (DVD etc) + some software like AutoCAD, ANSYS, CATIA (if i get any :roll: )

    i don't want u people to start that INTEL OR AMD debate.
    i have already gone through it. I NEEDED GOOD EXPANSIBILITY IN THE MOBO So an to fit a Gfx card later and further upgradation.

    thank u in advance. plz guide me.
     
  18. mohit

    mohit The Hardware Labs

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raipur, India.
    @nd4spd

    whats your budget buddy ??? for now let me just give you some entry level intel and amd suggestions.

    INTEL (recommended by me)


    Intel Pentium 4 630 Processor (64-bit, 3.0 Ghz + 2mb l2 cache , ht) - 8500/-
    Intel® Desktop Board D101GGC - 3850/-
    512 MB DDR 400 RAM (Kingston/hynix/transcend) - 2500/-
    Seagate 80GB SATA N.C.Q - 2850/-
    Sony DRU-810A DVD-RW - 3300/-

    TOTAL :- 21,000/-

    AMD

    AMD Athlon 64 3000+ (Socket 939) - 6,000/-
    MSI RS482M2 - 4800/-
    or
    ASUS A8N-VM - 4500/-
    512 MB DDR 400 RAM (Kingston/hynix/transcend) - 2500/-
    Seagate 80GB SATA N.C.Q - 2850/-
    Sony DRU-810A DVD-RW - 3300/-


    TOTAL :- 19,450/-

    Note that all the mobos mentioned above for both intel and amd have almost the same level of graphics perfomance. The MSIRS482M2 and Intel D101GGC are both based on the ATI's Xpress200 chipset. Whereas the ASUS A8N-VM is based on Nvidias 6100 chipset. All these 3 perform almost identically with the Nvidia chipset having a little advantage. So its upto you to decide. I strongly recommend the Intel processor even though I am using AMD myself. And ya all the above mobos have a PCI-E X16 slot to add a better graphics card later.
     
  19. KoRn

    KoRn New Member

    Joined:
    Feb 15, 2005
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi's Belly
    wow mohit ur of really gr8 help for all of us who want new pcs u really are an expert!! keep it up dude and the prices are exactlly the prices here in shillong to thanx a hell lot.
     
  20. mohit

    mohit The Hardware Labs

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raipur, India.
    thanks for the praise korn .. i am flying :) .. anyways u r always welcome.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page