1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

airtel broadband vs reliance jio

Discussion in 'Broadband and DTH' started by vivek.virgo, Apr 1, 2017.

  1. vivek.virgo

    vivek.virgo Member

    Joined:
    Oct 24, 2004
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I'm using airtel broadband for my desktop paying rs. 1033/month for 40 gb @ 8 mbps.
    Reliance jio's 303 plan for 28 GB sounds inviting.
    What are the issues one could face using jio for desktop via Tethering?
    What would be the connection speed and stability in such case?
    Is it a good idea?
     
  2. bssunilreddy

    bssunilreddy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Messages:
    13,110
    Likes Received:
    795
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hyderabad
    Use this wireless router for Reliance Jio:
    TP-Link TL-MR3020 Mini Pocket 3G/4G Wireless Router (Grey

    Link:TP-Link TL-MR3020 Mini Pocket 3G/4G Wireless Router (Grey) - Buy TP-Link TL-MR3020 Mini Pocket 3G/4G Wireless Router (Grey) Online at Low Price in India - Amazon.i


     
  3. Zangetsu

    Zangetsu El Directo!

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    10,001
    Likes Received:
    133
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Soul Society
    That is costly for a Broadband connection.
    Get a local broadband ISP.

    Jio has signal/speed issues (at-least in my area)
     
  4. billubakra

    billubakra Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Messages:
    2,850
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Call SHITtel's customer support, tell them that you want to disconnect the number because the plan is too expensive. They will transfer you to some level 2 department, they will do anything to keep you with their company and they have the power to give you 100 gbs in Rs. 500/-(my friend is currently having that plan) in short they will decrease your p.m.plan cost and up your gbs.

    BTW did you unlock your additional 25 gigs?
    Airtel Broadband Surprise
     
  5. OP
    OP
    vivek.virgo

    vivek.virgo Member

    Joined:
    Oct 24, 2004
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Well, they can always compare with the plans offered by Bu!!Sh!tNetworkLtd, atleast here in Mangalore, as an excuse.
    Plans: http://karnataka.bsnl.co.in/offers.php?type=CFA
    Comparable plan is 1599+tax for 40gb @ 4mbps

    Got only 5gb in surprise offer. Maybe again depends on location.
     
  6. billubakra

    billubakra Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Messages:
    2,850
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Just call cc and tell them to connect you to level 2 as you want to disconnect. Trust me they will either reduce the p.m. cost or increase your limit.
     
  7. socrates

    socrates Member

    Joined:
    Mar 8, 2007
    Messages:
    379
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mumbai
    I had a MTNL Triband connection where I paid 600/- per month with now increased FUP limit 45GB & 8Mbps but my line cant support anything more than 6Mbps so I was given 6Mbps but we had a deluge on 29 Aug when most lines in our area went dead & stayed dead for over 50 days. That's when I dumped MTNL after using it from 2015. I bought a JioFi3 & opted for the 509 plan where I currently get 2gb per day. Speeds vary from 5Mbps (rarely) to 59Mbps, usually I get around 35Mbps. Before deciding if this is feasible ask some one in your area about their exp with Jio. I knew what I would get as my neighbour has a Jio sim in his phone.
     
  8. ax3

    ax3 Cool as a CUCUMBAR ! ! !

    Joined:
    Dec 14, 2003
    Messages:
    5,390
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    for getting a wifi broadband .. v always have to test or ask ppl in our area first ... & ask about tower location ...

    & then buy it ...

    how abt calling the tech ppl (airtel/jio) @ home & checking the connection ???
     
    Last edited: Nov 8, 2017
  9. OP
    OP
    vivek.virgo

    vivek.virgo Member

    Joined:
    Oct 24, 2004
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Can JioFi be used with a desktop?

    What if i need to download a large file above the daily quota, say >2GB, once in a while?

    Also, can the SIM used in the Jiofi device be used in a normal smartphone to make calls?
    Should i port out my airtel prepaid to jio while buying jiofi/sim?

    Please bear with me as I'm not up-to-date on developments in this industry.
     
    Last edited: Nov 13, 2017
  10. billubakra

    billubakra Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Messages:
    2,850
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    It can be used as WiFi with a desktop. After the fup the speed is revised to 64kbps, what a joke.
    Yes you can make calls. Porting or not is your decision but before porting check Jio's speed and range in your area.
     
  11. whitestar_999

    whitestar_999 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    7,673
    Likes Received:
    659
    Trophy Points:
    113
    Location:
    NCR
    Jio network is VoLTE & smartphone must support VoLTE to use jio sim to make calls natively.If smartphone is not VoLTE capable then one have to install jio's own calling app which requires many permissions all of which must be granted to make it work.
     

Share This Page