1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

6600GT problem

Discussion in 'Hardware Q&A' started by shovik, Apr 8, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. shovik

    shovik Banned

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hooghly
    I have a configuration of intel 865GBF motherboard, 1GB RAM, 80GB SATA HDD, 2.4GHz intel processor with a 300Watt SMPS. Recently I bought a XFX 6600GT AGP 256MB graphics card. I installed the card along with the latest Nvidia forceware driver 81.98. I had formatted my harddisk prior to the installation of the card. The problem I am having now is that whenever I enter into a game, after sometime my monitor freezes and my PC hangs. The only way out is to reboot.

    Please let me know if the problem is from my graphics card, the power supply or anything else I need to do to overcome this problem.

    Please help me out....
     
  2. goman

    goman New Member

    Joined:
    Apr 8, 2006
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi

    dear shovik,

    I think your powersuply is not upto the mark plz check your system with 400w.
     
  3. OP
    OP
    shovik

    shovik Banned

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hooghly
    reply

    don't get me wrong but are you sure that its the power supply because if it is then I have to buy a new one.
     
  4. rockthegod

    rockthegod Dark Overlord !!!

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    719
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Obliterated into Oblivion
    yes, u need to hv at least a 400 W Power Supply Unit (PSU) [thtz of ne general company like Frontech etc etc] or u can rely on an Antec 350W PSU safely.
     
  5. mayanksharma

    mayanksharma New Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    598
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida/NCR
    Simply go for Coolermaster Real Power 450W or Antec Power supply with atleast 400-450W and everything will be fine!!
     
  6. Kniwor

    Kniwor Learner

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    well i will fist wana test the PSU befor spending money ona a new one.... although i also tink that PSU could be a problem... freezing often happens when it's the PSU...


    remove a ram module, remove any fans other than cpu fan....
    remove ur cd/dvd drive ur floppy drive... and usb peripherals any slave HDD... or anyhting else that is not required for the system to boot...

    now try playing the game... if it works fine.... get a new PSU...
    if i still freezes.... post back here
     
  7. mav3r1ck

    mav3r1ck New Member

    Joined:
    Mar 15, 2006
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    @shovik, i would second what knivor said.
    BTW how much did it cost u i was thinking of buying a new one.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page