128MB=122MB????

Discussion in 'QnA (read only)' started by saROMan, Nov 9, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. saROMan

    saROMan QA Juggler

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    801
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    format c: /s/u/x
    resently i won the Kingsten 128Mb USB drive from digit...so when i tryed it ...i found out that in the Properties window that the size is shown to b 12KB used and 122MB free...as a matter of fact i am using it for the 1st time..so am confused if its a 128MB stick where is my remaning 6 MB??

    also after some data transfer i formated it ..now the size is showning to 121MB only..
    is it that am loosing 1 MB/day???

    plz plz help me out.....
     
  2. cg84

    cg84 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2004
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    no, no. its just that a bit of ur memory is being used (shared) by the onboard graphics chip. its perfectly alright. don't worry.
     
  3. nikhilesh

    nikhilesh New Member

    Joined:
    Nov 23, 2003
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    @cg48.u dunderhead.READ the post
    hmm.....

    according to manufacturers 1mb =1000kb

    not the actual 024 kb ,so that might be the reason for the missing MB's.

    chek it out anyways.any probs then im on yahoo...............
     
  4. PraKs

    PraKs New Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    735
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    | Earth |
    Dont Worry

    Hmm

    Dont Worrry

    Ur RAM is shared with Motherboard Graphics Card.

    U Have Onboard Graphics Card. So its sharing with it.

    Dont think So, In Today's world 128 is enough

    Upgrade to 512 :)

    Enjoy :)
     
  5. technomodel

    technomodel New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    kolkata
    where is this forum heading :roll: :roll: :roll: :roll:
    ever heard of an USB RAM? he's rerring to his usb pen-drive u drilled donkeys(i wonder if anyone got it :wink: ).
    btw, i think the soln lies in what nikhilesh said. if u hv been using this pc for some time & r using ur usb port for this first time, check for newer motherboard drivers from ur manufacturer's website. the soln may lie there.
     
  6. djmykey

    djmykey Let the music play.....

    Joined:
    Dec 14, 2003
    Messages:
    665
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    ya ppl its pen drive not ram ya 1000 = 1mb for manufacturers so dont worry its ok.
     
  7. NikhilVerma

    NikhilVerma Member

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    930
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UK
    Re: Dont Worry

    DUDES!!! Atleast try to read the whole post!!!!

    As far as your problem is concerned ... I think it is normal...
    You don't always get what is labelled...
    My 10GB harddisk isn't exactly 10GB it is around 9.8GB
     
  8. OP
    OP
    saROMan

    saROMan QA Juggler

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    801
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    format c: /s/u/x
    thk god.....i was really worried.......coz i thaught i hav been cheated....
    i donno what i wud hav done w/out u guys..thx a lot....
     
  9. PraKs

    PraKs New Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    735
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    | Earth |
    Oops Sorry !!

    Oops Sorry, I m really sorry for that Goof up :(

    I thought of RAM & Motherboard..

    I do have a USB Pen drive, 128 MB but while plugging in it shows 126 MB ,, Dunoo why !

    Might be not working on full capacity

    Guide me for this too

    Bye, take care.,
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page