Linux compatible motherboard for x2 ?

Discussion in 'Hardware Q&A' started by chesss, Aug 5, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chesss

    chesss mera kutch nahi ho sakta

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    876
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi
    Motherboard for x2 within 4500

    So I am finally upgrading to a X2 3800 :D
    I need a lil help in choosing a mobo though

    Budget: 4000-4500

    Must-have
    1. complete linux support - this I can look up myself, so if you know a board that has decent IG within my budget, then plz post
    2. integrated graphics - the best I can get within my budget.

    Thats about it! Other minor things that I need are amd cool-n-quiet thing, and generally non shaky board.

    thanks
     
    Last edited: Aug 6, 2006
  2. monkey

    monkey Member

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    656
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Go for NVIDIA based MoBo as it has better linux support thru drivers (i m using MSI K8N SLI Platinum with NVIDIA nForce4 chipset and using Suse 10 OSS without any problem). ATI doesn't offer gud Linux support for its drivers (that's what i heard). Asus has NVIDIA 6150 chipset based MoBo which offer gud performance and also has onboard NVIDIA graphics. The updated BIOS takes care of X2 (I think new MoBos already have updated BIOS) so no problem there.

    All the best!


     
  3. OP
    OP
    chesss

    chesss mera kutch nahi ho sakta

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    876
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi
    @monley I think you were referring to this board: A8n-vm CSM
    Thanks for the suggestion man, Linux support looks solid, integrated graphics also look great.

    Another board that is linux compatible: Msi K8NGM2-FID

    Now can some quote their prices in India?
     
    Last edited: Aug 6, 2006
  4. montylee

    montylee New Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delhi
    I suggest u to got for AM2 socket board like Asus M2MPV-VM which also has Nvidia 6150. I also wanna know the prices of the same.
     
  5. monkey

    monkey Member

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    656
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I don't know about Asus' price but MSI K8NGM2-FID can be had from Rs. 5700/- (tax included) in delhi.
     
  6. magnet

    magnet New Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    725
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey b4 goin for am2 b sure..u have am2 cpu...and more importantly....ddr 2 rams.......normal ddrwont fit on it.....
     
  7. boomstation2

    boomstation2 New Member

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: Motherboard for x2 within 4500

    I think u have decided to go for AMD Athlon 64 3800+ X2 (Socket AM2)
    Go for AM2 sockets.
    AM2 runs only DDr-2 RAMS which r faster than DDr Rams.

    The compatible boards are:-

    1. MSI K9NGM2

    2. MSI K9NGM

    3. ASUS M2NVM DH

    4. ASUS M2NPV-VM

    PLs get the prices for those.. 1st and 3rd shudbe ur first choice. Other things u decide on budget.
    If u getthe pricesses for those...pls let me know. Even i am going for same combination.
     
  8. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    Re: Motherboard for x2 within 4500

    Get a AMD 3800 Processor.
     
  9. Dhaval

    Dhaval New Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nagpur
    Re: Motherboard for x2 within 4500

    My friend just got himself the following configuration yesterday, maybe this will help
    ASUS M2NPV-VM - Rs 4600/-
    AMD Athlon 64 3600+ X2 (Socket AM2) - Rs 6600/-

    earlier we had a very bad experience with ATI based motherboards couldn't install linux on it, so this time we went for nVidia based MB. Haven't yet installed linux on it, but will be doing soon.
    and yes it does need DDR2 ram.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page