How Do I Overclock???

Discussion in 'Overclocking' started by caleb, Sep 4, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. caleb

    caleb New Member

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Messages:
    578
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Hello Gentlemen,

    Can I overclok my GeForce6200 graphics card without overclocking my P4 2.4Ghz on 845GVM? If yes explain how, in DETAIL please. Here is my config:

    P4 2.4Ghz
    Mercury 845GVM
    1gb DDR Ram (512x2)
    Big GeForce 6200 AGP 256mb (64 bit memory interface) graphics card
    Pinnacle 50i TV tuner/capture card
    120gb HDD (120gb + 40gb)
    Win XP pro SP2

    The software CD fro my graphics card came with a OVERCLOCKING tool called "nvtweak"

    Once again PLEASE explain in DETAIL on how to go about OVERCLOCKING my graphics card.

    Thanks in advance
     
  2. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    one thing i tell you that overlocking nulls the warrenty of hardware..other bad effects like overheating,artifacts..you can use rivatuner from guru3d for this overclocking..i suggest you to choose detect optimal setting for this.if you want to manually overclock then raise the memory and core clock by a small increment(say 5mhz) and run game or3dmark test for stability..do it again and again(5 mhz) untill you didn't notice any bad effect.some guys unlock the extrapiplines of 6200.dunno about that.i have a bad experience with overclocking.
     
    Last edited: Sep 4, 2006
  3. dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Overclocking by some small values like 30~50 in core nd some 50~70 mhz in mem wont show any BAD EFFECTS. U just add some fans in the cab.
    Just eneble COOLBITS in registry nd get overclocking tab in nvidia display properties.
     
  4. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I doubt whether you motherboard and maybe even CPU is made for overclocking or not. Is it the C class CPUs?
     
  5. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    use cool bits and oc it by 5-10MHz and stress test it.....if it is unstable then u need better cooling......
    I think u can oc it 50MHz-80MHz...as it uses passive cooling........
     
  6. dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    @akshayt
    I think he wants to oc only the Gcard. He can't oc the CPU or that mobo even if he wants.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page