Help me decide an AM2 motherboard

Discussion in 'Hardware Q&A' started by r2d2, Oct 22, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. r2d2

    r2d2 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi guys

    I need help in choosing the best from the following AM2
    based motherboards within budget 4000. I am looking for reliability
    and performance. If u have other boards in mind within the same
    budget please suggest me as well.

    Gigabyte GA-M51GM-S2G
    Asus M2N-MX
    MSI K9NGM

    As for cpu i'll be going for the AMD X2 3600+. Also i saw in a thread
    in this forum
    http://www.thinkdigit.com/forum/showthread.php?t=39003
    that corsair vaule select ddr2 ram don't support dual-channel access,
    what's ur opinion about it.


    Regards
    r2d2
     
    Last edited: Nov 22, 2007
  2. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    I think they're all based on the same chipset. Go for the cheapest one. If price is nearly the same then Asus > MSI > Gigabyte.

    I don't know about dual channel support in Corsair Value select chips, but for a general purpose rig, go for Transcend RAM. It's cheaper and you're guaranteed dual channel support.
     
  3. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    @r2d2

    "that corsair vaule select ddr2 ram don't support dual-channel access,
    what's ur opinion about it."
    You have understood it out of context.
    It is a fact that certain Mobos dont support cerain brands of Ram. But what I was saying was that even though the Asus Mobo manual says A8N-E does'nt support Corsair Value select in Dual Channel, it actually does. (may be because the Corsair which I bought has Samsung chips and the earlier ones might have been using some other chips)
    Earlier, I was using lower capacity Transcend with the board that also without any problem.
    I think the compatibility problem was there mostly with NForce 4 chipsets.
     
  4. OP
    OP
    r2d2

    r2d2 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for ur replies guys, it was highly appreciated.

    Regards
    r2d2
     
    Last edited: Nov 22, 2007
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page