Have anybody played MineSweeper

Discussion in 'QnA (read only)' started by sms_solver, Nov 19, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sms_solver

    sms_solver New Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    somewhere
    I love playing MineSweeper

    I have never got a mine at first click, logically or statistically it is not possible (i think so)

    Does anybody know why this is so?

    I think, game only generates random mines once you click

    anybody have any idea?
     
  2. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    I regularly play it. :) I am on a dial up so pages take time to load. While they are being loaded, I keep clicking (and right-clicking ;)) trying to find out all the mines.

    But I have got mines on first clicks. The game doesn't seem to generate random mines after you click. I feel there are done before you start.
     
  3. swatkat

    swatkat Active Member

    Joined:
    Mar 12, 2004
    Messages:
    2,060
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Shimoga/ಶಿವಮೊಗ್ಗ
    I have got Mines at the first click many a times.
     
  4. curvenger

    curvenger New Member

    Joined:
    Aug 12, 2004
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Aizawl
    yeah me too, all the mines are set when we start the game.!! sms_solver try to play more!! :)
     
  5. Prashray

    Prashray New Member

    Joined:
    May 18, 2004
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Locating....Locating....Access Denied!
    Me too.
    Many times. :D
     
  6. netcracker

    netcracker New Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Goa
    Same Here
     
  7. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Ok since we all are Minsweeper players, lets Honestly post our best times. :D
    Beginner - 8 seconds
    Intermediate - 55 seconds
    Expert - 118 seconds.
    ;)
     
  8. suhas_sm

    suhas_sm New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Have anyone tried the clicking left and right buttons together in minesweeper! if u can figure that out then its damn easy thing :)
     
  9. djmykey

    djmykey Let the music play.....

    Joined:
    Dec 14, 2003
    Messages:
    665
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Hey my best times are bad

    16
    91
    226
     
  10. xenkatesh

    xenkatesh Bewitched!

    Joined:
    Feb 7, 2004
    Messages:
    468
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    chennai
    I cant even finish that game of a beginer...:(
     
  11. vysakh

    vysakh New Member

    Joined:
    Sep 1, 2004
    Messages:
    860
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Old trafford
    played only beginner and intermediate modes. best times--12 & 56
     
  12. ujjwal

    ujjwal New Member

    Joined:
    Dec 1, 2003
    Messages:
    780
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My best times must be terrible then - 48 for beginner ... 99 for intermediate ...

    I have better scores in Chips Challenge & Jezzball of MS Entertainment pack ;)
     
  13. OP
    OP
    sms_solver

    sms_solver New Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    somewhere
    which minesweeper do you guys play. I have played which comes with windows (both 98 and XP)

    After reading your post, I have tried for about 150 times, but didn't got the mine!

    Either I am very lucky or ur MS is different from mines
     
  14. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    That is probably because you don't know how to play it. Spend 10 minutes at the help and then play. Its a logical game not random :)

    Thats the way to improve best times. Not using it is very tedious as you have to manually keep clicking on each square. :)
     
  15. OP
    OP
    sms_solver

    sms_solver New Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    somewhere
    I am thinking of making my own minesweeper. I've done some work and I think it is possible to make minesweeper using 2D array (matrix). I think I can make it. But I have

    one problem, as u guys know, whenever we click on one (cell or block), there are 10 possibilities (1,2,3,4,5,6,7,8 or bomb or blank cell).
    My problem is with blank cell, when we click on a blank cell, the surrounding blank cells dissappers too. How can I do this, I think recurrsive function will do, but I don't want

    to use recursive function. Is there any alternative way to achieve this.

    By the way my scores in MS minesweeper is (9 | 56 | 300)

    thanks
     
  16. alib_i

    alib_i New Member

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    1,191
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    omnipresent
    lets see ..
    whu can complete minsweeper EXPERT in 43 sec
    of course its not me ..
    mail me to my.alibi[at]gmail.com
    i'll send u the video of .. someone .. whu completed it in 43 secs
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page