1. Hi Guest
    We are running a survey about laptop service in India, and we'd love your inputs. Please help us improve the quality of laptop servicing, and if you've had any bad experiences, now is the time to be heard.
    Take the survey

Have anybody played MineSweeper

Discussion in 'QnA (read only)' started by sms_solver, Nov 19, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sms_solver

    sms_solver New Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    somewhere
    I love playing MineSweeper

    I have never got a mine at first click, logically or statistically it is not possible (i think so)

    Does anybody know why this is so?

    I think, game only generates random mines once you click

    anybody have any idea?
     
  2. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    I regularly play it. :) I am on a dial up so pages take time to load. While they are being loaded, I keep clicking (and right-clicking ;)) trying to find out all the mines.

    But I have got mines on first clicks. The game doesn't seem to generate random mines after you click. I feel there are done before you start.
     
  3. swatkat

    swatkat Active Member

    Joined:
    Mar 12, 2004
    Messages:
    2,060
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Shimoga/ಶಿವಮೊಗ್ಗ
    I have got Mines at the first click many a times.
     
  4. curvenger

    curvenger New Member

    Joined:
    Aug 12, 2004
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Aizawl
    yeah me too, all the mines are set when we start the game.!! sms_solver try to play more!! :)
     
  5. Prashray

    Prashray New Member

    Joined:
    May 18, 2004
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Locating....Locating....Access Denied!
    Me too.
    Many times. :D
     
  6. netcracker

    netcracker New Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Goa
    Same Here
     
  7. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Ok since we all are Minsweeper players, lets Honestly post our best times. :D
    Beginner - 8 seconds
    Intermediate - 55 seconds
    Expert - 118 seconds.
    ;)
     
  8. suhas_sm

    suhas_sm New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Have anyone tried the clicking left and right buttons together in minesweeper! if u can figure that out then its damn easy thing :)
     
  9. djmykey

    djmykey Let the music play.....

    Joined:
    Dec 14, 2003
    Messages:
    665
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Hey my best times are bad

    16
    91
    226
     
  10. xenkatesh

    xenkatesh Bewitched!

    Joined:
    Feb 7, 2004
    Messages:
    468
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    chennai
    I cant even finish that game of a beginer...:(
     
  11. vysakh

    vysakh New Member

    Joined:
    Sep 1, 2004
    Messages:
    860
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Old trafford
    played only beginner and intermediate modes. best times--12 & 56
     
  12. ujjwal

    ujjwal New Member

    Joined:
    Dec 1, 2003
    Messages:
    780
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My best times must be terrible then - 48 for beginner ... 99 for intermediate ...

    I have better scores in Chips Challenge & Jezzball of MS Entertainment pack ;)
     
  13. OP
    OP
    sms_solver

    sms_solver New Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    somewhere
    which minesweeper do you guys play. I have played which comes with windows (both 98 and XP)

    After reading your post, I have tried for about 150 times, but didn't got the mine!

    Either I am very lucky or ur MS is different from mines
     
  14. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    That is probably because you don't know how to play it. Spend 10 minutes at the help and then play. Its a logical game not random :)

    Thats the way to improve best times. Not using it is very tedious as you have to manually keep clicking on each square. :)
     
  15. OP
    OP
    sms_solver

    sms_solver New Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    somewhere
    I am thinking of making my own minesweeper. I've done some work and I think it is possible to make minesweeper using 2D array (matrix). I think I can make it. But I have

    one problem, as u guys know, whenever we click on one (cell or block), there are 10 possibilities (1,2,3,4,5,6,7,8 or bomb or blank cell).
    My problem is with blank cell, when we click on a blank cell, the surrounding blank cells dissappers too. How can I do this, I think recurrsive function will do, but I don't want

    to use recursive function. Is there any alternative way to achieve this.

    By the way my scores in MS minesweeper is (9 | 56 | 300)

    thanks
     
  16. alib_i

    alib_i New Member

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    1,191
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    omnipresent
    lets see ..
    whu can complete minsweeper EXPERT in 43 sec
    of course its not me ..
    mail me to my.alibi[at]gmail.com
    i'll send u the video of .. someone .. whu completed it in 43 secs
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page