LGA775+DDR3...Motherboard ?

Discussion in 'Hardware Q&A' started by fatalcore, Jul 25, 2010.

  1. fatalcore

    fatalcore New Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    Hi, i got a strange query that from my neighbor...
    He has a intel quad core....and he is using a asus board....It got fried...Looking for a new LGA775 with DDR3 (4 gb enough).....motherboard

    He want to know the good part and bad part of the LGA775+DDR3 ram..........:-(



    ----Personally i dont have any idea.....
     
  2. borax12

    borax12 the dotmaster

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    do you care??
  3. mavihs

    mavihs Techie By Heart

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    763
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cyber City
    how did it get fried?
    better change the proccy as well as the LGA775 has come to end!
     
  4. OP
    fatalcore

    fatalcore New Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    well he does nt want to change the proccy he too ownes a q9550...
    he just wants a board with on board graphics with ddr3 .
    Please suggest.
     
  5. borax12

    borax12 the dotmaster

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    do you care??
    Asrock G41C-VS...this one looks fine...g41 board got onboard graphics i suppose...dont really have idea abt lga 775 socket boards that much...but hope it helps....
    price is 2.5K

    yeah chekcked it-its got ntelĀ® Graphics Media Accelerator X4500, Pixel Shader 4.0, DirectX 10, Max. shared memory 1759MB

    hers the online buying link form techshop.in-http://techshop.in/store/product_info.php?cPath=320_21_30&products_id=4362

    and heres the product desc-http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G41C-VS
     
  6. OP
    fatalcore

    fatalcore New Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    ^ thanks for the info...i will tell him about this board. :D
     
  7. asingh

    asingh New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    5,317
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    You will be an extra premium for DDR3 on a LGA775. Not much use, since the NB is separate and gets saturated quite quick. Better to get a better DDR2 board for the same -- and OC the Q9550. Get a Gigabyte. Is the CPU an E0 stepping..?
     
  8. OP
    fatalcore

    fatalcore New Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    finally asigh in back replying to mini threds...:)

    Bro i really dont know his stepping...Nor do i personally understand the stepping....
     
  9. asingh

    asingh New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    5,317
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    ^
    This explains E0 stepping (revision) better. CPU-Z shows it.

    See my Vantage shot. The CPU is E0.
    [​IMG]

    You get an improved CPU version, which would OC better.

    • Release of different and new packaging materials that are now halide free (addressing environmental awareness)
    • New instruction extensions (XSAVE/SRSTOR)
    • Support for power status indicator (unknown at this time)
    • Speed path improvements enabling higher speed bins
     
  10. OP
    fatalcore

    fatalcore New Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    Thanks asigh for explaining the details of E0 Stepping , i didn't know that Thanks again !, i asked him to get my ga board which u suggested 1 year back... however he wants a DDR3 board ! plus when i asked him to go with my board he said , i am unaware of the future technology...he said DDR3 will last for the next decade.
    After this conversation i went back to my home....and i said nothing......:)
     
  11. asingh

    asingh New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    5,317
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    ^^
    What more could you have said.
     
  12. abhidev

    abhidev New Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    3,379
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Guys Pls checkout my pc specs in my siggy....I too need a board which will support DDR3. Please help.
     
  13. ASHISH65

    ASHISH65 Active Member

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Messages:
    2,474
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Mumbai
    Gigabyte G41-s2p @3k
     
  14. abhidev

    abhidev New Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    3,379
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    @ashish: thanks man...can you suggest which DDR3 RAM would be better? I want 4gb RAM
     
  15. avinandan012

    avinandan012 New Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    1,476
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hyderabad
    Corsair Value 4GB is good
     
  16. abhidev

    abhidev New Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    3,379
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    is the upgrade worth it...or should I go for a full upgrade?:|
     
  17. topgear

    topgear Fast 'N' Furious Staff Member

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    18,503
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Geek's Heaven
    you have a really weak cpu and you're getting a new ram+mobo .. add another ~3.5k and you'll get a much better IB cpu.
     
  18. abhidev

    abhidev New Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    3,379
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    yes that's what I am thinking...hv to adjust the finances :D
     

Share This Page