XFX5700 Ultra TV-Out Flickering Problem (S-Video Cable Used)

Discussion in 'QnA (read only)' started by quad master, Aug 31, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. quad master

    quad master New Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    463
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Hi All,

    I am having a problem with the TV Out Feature of
    "XFX 5700 Ultra" (Based on Nvida's Geforce FX 5700 Ultra GPU)

    My Pc Configs
    ~~~~~~~~~~~~~
    Mobo: - ASUS (Intel 850)
    CPU:- Pentium 4 3.06 GHz 533FSB
    Ram:- RD Ram 1GB
    GPU:- XFX 5700 Ultra - 128MB - Forceware 61.77
    Sound Card:- Audigy 2 (6.1 Channel)

    Whenever i connect the S-Video Cable to my PC and TV and when
    i select TV out the picture doesnt come up clearly its continuosly
    Flickering (Running up and down).

    What is the Problem i am not able to resolve it.

    Please help me out
     
  2. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    did it ever happen before ?
    is it new?
    has the problem just arised ?
    how old is the card ?
    anyways go into ur card settings ... and then device settings ... where u select tv
    and make sure uve chosen the right format ie india PAL-B
     
  3. OP
    OP
    quad master

    quad master New Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    463
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Settings done
    advanced mode
    b pal india republic
    connector type s-video selected

    Tv is videocon bazoomba

    now the picture is there but there is a strip in between the screen sometimes screen comes from up to down and down to up slowly with ur settings earlier it was rushing now its slowly moving.

    The GPU is new nearly 1 month old i am trying this TV with my new
    GPU for the first time. earler i had done it successfully with my GeForce 4
    based card there were no probs as such but this new card is having probs.
     
  4. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    welll u could check ur cable
    maybe theres a problem with that
     
  5. OP
    OP
    quad master

    quad master New Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    463
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    The cable is new and is working at my friends house on his XFX 5200
    properly for his tv out.

    The cable is not at all faulty
     
  6. freshseasons

    freshseasons King of my own Castle

    Joined:
    May 7, 2004
    Messages:
    1,406
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    EVERYWHERE
    Ok Even i faced with similar problem....My Tv Too flickered and i did everything until i found solution...
    I got a S Cable to R F Converter ( 275 Delhi Made ) and Volia no flickers...how it worked i think is may be the signalys from S Out were to weak for the Tv ( Remember So Tv Need strong Signal to show the screen without Flicker ) and i got my self a booster... :roll: May This help u
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page