Windows Vista Beta Installation

Discussion in 'Software Q&A' started by adit_sen, May 19, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. adit_sen

    adit_sen New Member

    Joined:
    Feb 8, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Perth, A*stralia
    I just got a copy of Windows Vista Beta 1, and since I couldnt install it at the time when I got the DVD, i created an image of it on my HDD. Now, I don't have a DVD burner, so I was wondering how could I install it. I know that in linux its possible for HDD install and/or network install, but how do I intall Vista with the image on my Hard Drive itself?

    peace...
    aditya
     
  2. kl_ravi

    kl_ravi New Member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ತುಮಕೂರು, ಕರ್ನಾಟಕ
    Try using Alcohol 120% and you can mount the image on the virtual drive and install.
     
  3. OP
    OP
    adit_sen

    adit_sen New Member

    Joined:
    Feb 8, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Perth, A*stralia
    i know about the virtual drive. my question is that once the computer re-boots during installation, will it still continue installation from the virtual dirve? i dont think so as the virual drive will not be accessible outside windows

    peace...
    aditya
     
  4. kalpik

    kalpik In Pursuit of "Happyness"

    Joined:
    May 18, 2005
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    Nope... Alcohol wont work.. The only safe way is to burn the DVD.
     
  5. tarey_g

    tarey_g Hanging, since 2004..

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    3,360
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    hanging..
    it will be ok , i installed vista beta by mounting the image on d-tools. . Go ahead.. :)
     
  6. gxsaurav

    gxsaurav Guest

    mount it, then extract to a folder, then install from there. This might work
     
  7. Brat-Man

    Brat-Man Guest

    Beta 1 ?? Thats Extemely Old! And Extremely Outdated.. (and Extremely Unstable)

    Its Not even Close to What you See on the Vista Screenshots on the Internet..

    Get yourself Beta 2.. Which is Gonna Be Released Later this Month.. Its a Public Release so you Can download it Legally..
    (I'm Not Refering to the Current Beta 2 Preview Forks)


    Well.. About Installation.. I Could Install Vista 2 Build 5308 from Daemon Tools..
    I Dont Know about the Beta 1's.. Try it Yourself..
     
  8. tarey_g

    tarey_g Hanging, since 2004..

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    3,360
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    hanging..
    i installed that build too with d-tools , infact each beta build till date can be installed by simply mounting , the installation extracts the neccecary files to hdd before the restart.
     
  9. OP
    OP
    adit_sen

    adit_sen New Member

    Joined:
    Feb 8, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Perth, A*stralia
    ok. thanks. i'll give it a try.
    i know beta 1 is quite old, but i just want to give it a shot.

    peace...
    aditya
     
  10. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    Simply extract the contents of the ISO file on ur HDD and run the Setup file!
     
  11. OP
    OP
    adit_sen

    adit_sen New Member

    Joined:
    Feb 8, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Perth, A*stralia
    ok. nearly ended up messing my computer with vista. after the installation was done, i got a screen "Finalizing installation. Do not reboot your computer". and i was stuck with that screen for over an hour!!!!! Tried to install again, but the same prob. Then when I tried to go back to winxp, i found that it wouldnt allow me to boot into xp for some reason. took me another hour to get things working again. whew...
     
  12. aryayush

    aryayush New Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    5,594
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida
    What is the use of installing Vista now? It is unstable and there is neither any support nor any applications for it.
     
  13. OP
    OP
    adit_sen

    adit_sen New Member

    Joined:
    Feb 8, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Perth, A*stralia
    just wanted to see what to expect out the next version of windows...
    didnt have any plans of using it as a full fledged OS anyhow...
     
  14. krish

    krish New Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur >> Mumbai >> Thane
    Hey no offences man, it might be a typo...but still its hillarious :lol: :lol: :lol: :lol:

     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page