1. Hi Guest
    We are running a survey about laptop service in India, and we'd love your inputs. Please help us improve the quality of laptop servicing, and if you've had any bad experiences, now is the time to be heard.
    Take the survey

Win XP Installation Trouble

Discussion in 'Software Q&A' started by whoopy_whale, Sep 22, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. whoopy_whale

    whoopy_whale New Member

    Joined:
    Sep 16, 2004
    Messages:
    239
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bermuda Triangle
    My CD drive was not working perfectly for some days.When I try to read a CD it will show an error message saying that I should clean the drive.This message came occasionaly only.
    When a friend of mine gave me a Win XP CD,I tried to install it.While the installation was in progress,when the files were being copied,the drive stopped reading and I had to exit setup.The drive never worked again.
    My trouble is that when I boot the system,two choices are there.
    Windows XP professional setup
    Windows 98
    The highlighted portion is that of XP setup and the waiting period is less than 5 seconds.I some times forget to switch the choice to Windows 98 and the Win XP setup starts.
    How can I remove the Windows XP Professional setup from my boot up screen?
    My HD is partitioned into C,D,E and F. I installed XP to F drive.If I remove those files manually,what will happen?Any trouble?
    Help...
     
  2. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    You want to let Win 98 to be your operating system na ..?
    Make a startup disk in Win98 .
    Bootup your computer with it and on the command prompt, type :

    Sys C: (press enter) ..

    Now boot up your system .. You can safely delete Ntldr , Ndetect and boot.ini from your C: now ...
     
  3. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    i_w_m
    just a lil confirmation ...
    if he deletes the ntldr and boot.ini from the c: he wont be able to boot will he ???
    i didnt get what u said so im just confirming ..
    anyways heres another method
    boot into win98 ..
    goto c: and open the boot.ini in notepad .. and delete the line which says windows xp ...
    obviously make a back up of the file first
    reboot and see if it still gives the option ..
    if not then u can go ahead and format f:
    and the install winxp when u have a workin cd drive
     
  4. JAK

    JAK What the Heck !

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ask Me !
    I hope batz wont mind me interfering..... :wink:

    Sys C: (press enter) ..

    A lil addition(think batz forgot to mention)..u hav to type the above command from ur floppy drive prompt (A:\) so that it copies the files to the C: drive.

    This command will copy all the system files from the Bootable floppy to the C drive.
    (using that command the following files will be copied to the C: drive)


    #command.com
    #io.sys
    #msdos.sys
    #drvspace.bin


    Well this method will work...... :wink:

    however since he plans to remove WINXP completely.. i wud recommd. the above method.... :wink:
     
  5. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    OOOOOOOOOO YEAHHH !!
    this is win 98 !!!!!! ....
    now i get it ...
    thanx @jak
    sorry @i_w_m
     
  6. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Nope I didnt forgot to mention but I was in library when I typed it and it have UK styled keyboard in which Forward Slash button ( \ ) is missing :( .. So I typed to enter it on Command prompt.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page