what's going on inside??

Discussion in 'QnA (read only)' started by club_pranay, Nov 17, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. club_pranay

    club_pranay Nokia 7110 to iPhone 5

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    640
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    Problem1
    [​IMG]
    click to open larger..

    what's this systen idle process??? it's idle and taking 99% CPU??


    Problem2

    i am getting this error. what's wrong??
    [​IMG]
    click to open larger..

    -----------------------
    System Information
    -----------------------
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) (2600.xpclnt_qfe.021108-2107)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: KOBIAN
    System Model: 865GV/G
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz
    Memory: 222MB RAM
    Page File: 99MB used, 447MB available
    Windows Dir: D:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0b (4.09.0000.0902)
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.0001.0902 32bit Unicode
     
  2. game_dev

    game_dev New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    (0,0,0)
    system idle process does not comsume any resources by itself. The number 99 indicates that the CPU is 99% idle. If other tasks use more CPU, the system idle process will drop down. This is normal.
     
  3. OP
    OP
    club_pranay

    club_pranay Nokia 7110 to iPhone 5

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    640
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    thanx game_dev

    1 more thing... i get that error(problem2) only for iexplore.exe
     
  4. Tech&ME

    Tech&ME Banned

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    1,438
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    4ur problem no.2 do the following:
    clear the temp directory.
    clear IE history and cookies.
    restart ur computer. if this doesn't work. This may be due to a corrupt cookies / temporary internet files might have corrupted. So this should work if not.... lets see.
     
  5. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Please post your HijackThis Logfile for better assesment of your problem.
     
  6. OP
    OP
    club_pranay

    club_pranay Nokia 7110 to iPhone 5

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    640
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    Logfile of HijackThis v1.98.2
    Scan saved at 12:25:52 AM, on 11/18/2004
    Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2600.0000)

    Running processes:
    D:\WINDOWS\System32\smss.exe
    D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    D:\WINDOWS\system32\services.exe
    D:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    D:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    D:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    D:\WINDOWS\myCIO\VScan\McShield.exe
    D:\WINDOWS\myCIO\Agent\myAgtSvc.Exe
    D:\WINDOWS\Explorer.EXE
    D:\WINDOWS\System32\igfxtray.exe
    D:\WINDOWS\System32\hkcmd.exe
    D:\WINDOWS\Samsung\LaserSMMgr\ssmmgr.exe
    D:\WINDOWS\myCIO\Agent\myagttry.exe
    D:\WINDOWS\System32\ctakfr.exe
    D:\Program Files\SEC\Magic Tune 2.5\GammaTray.exe
    D:\Program Files\Screenshot Utility\ScreenshotUtility.exe
    D:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe
    D:\Program Files\Sify Broadband\BBClient.exe
    D:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
    D:\DOCUME~1\PRANAY~1\LOCALS~1\Temp\iela.dat
    D:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
    D:\Documents and Settings\Pranay(admin)\Desktop\data\HijackThis.exe

    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page_bak = http://www.holley.com/nosnitrous/index.html
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash
    O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
    O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - d:\program files\google\googletoolbar1.dll
    O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - D:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
    O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - d:\program files\google\googletoolbar1.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
    O4 - HKLM\..\Run: [IgfxTray] D:\WINDOWS\System32\igfxtray.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] D:\WINDOWS\System32\hkcmd.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] D:\WINDOWS\System32\\NeroCheck.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [Samsung LBP SM] "D:\WINDOWS\Samsung\LaserSMMgr\ssmmgr.exe" /autorun
    O4 - HKLM\..\Run: [myCIO.com ASaP] D:\WINDOWS\myCIO\Agent\myagttry.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [myCIO.com Splash] D:\WINDOWS\myCIO\VScan\Splash.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [zmxauon] D:\WINDOWS\System32\ctakfr.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "D:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe" /background
    O4 - Startup: Screenshot Utility.lnk = D:\Program Files\Screenshot Utility\ScreenshotUtility.exe
    O4 - Global Startup: Color Calibration.lnk = ?
    O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = D:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
    O8 - Extra context menu item: &Google Search - res://D:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmsearch.html
    O8 - Extra context menu item: Backward Links - res://D:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmbacklinks.html
    O8 - Extra context menu item: Cached Snapshot of Page - res://D:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmcache.html
    O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://D:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
    O8 - Extra context menu item: Similar Pages - res://D:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmsimilar.html
    O8 - Extra context menu item: Translate into English - res://D:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmtrans.html
    O9 - Extra button: Corel Network monitor worker - {B369EC33-C9D1-4573-A6F5-4E6E5C1AB566} - (no file)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Corel Network monitor worker - {B369EC33-C9D1-4573-A6F5-4E6E5C1AB566} - (no file)
    O9 - Extra button: Yahoo! Messenger - {E5D12C4E-7B4F-11D3-B5C9-0050045C3C96} - D:\PROGRA~1\Yahoo!\MESSEN~1\YPager.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Yahoo! Messenger - {E5D12C4E-7B4F-11D3-B5C9-0050045C3C96} - D:\PROGRA~1\Yahoo!\MESSEN~1\YPager.exe
    O9 - Extra button: Corel Network monitor worker - {B369EC33-C9D1-4573-A6F5-4E6E5C1AB566} - (no file) (HKCU)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Corel Network monitor worker - {B369EC33-C9D1-4573-A6F5-4E6E5C1AB566} - (no file) (HKCU)
    O16 - DPF: {15AD4789-CDB4-47E1-A9DA-992EE8E6BAD6} - http://public.windupdates.com/get_f...6e12f85fd528:199ee2fabb487c2f7632a3c55842ae1b
    O16 - DPF: {F58E1CEF-A068-4C15-BA5E-587CAF3EE8C6} (MSN Chat Control 4.5) - http://chat.msn.com/bin/msnchat45.cab
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{4E2620A9-62A4-4575-88E9-0B28F5E6FEB1}: NameServer = 202.144.115.4,202.144.66.6
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{EA481ACD-72D5-4A54-806C-0E284770CAA1}: NameServer = 192.168.1.1
    O18 - Protocol: myrm - {4D034FC3-013F-4B95-B544-44D49ABE3E76} - D:\WINDOWS\myCIO\Agent\myRmProt2.8.1.119.dll
     
  7. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Pranay .. You got virus ...
    Kill those process before proceeding ...

    To proceed with your HijackThis log, Run HijackThis again and put a CheckMark next to these entries and Click on Fix Checked.
    Please make sure that all Internet Explorer and Windows Explorer windows are closed.
    You will need a virus scan too.. MyCio sux ...Scan your system with updated virus definitions:
    Panda ActiveScan
    Stinger
    Symantec System Check
    Kaspersky
     
  8. Aseem Nasnodkar

    Aseem Nasnodkar New Member

    Joined:
    Jan 10, 2004
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Panaji - Goa
    it_waaznt_me.... I know u were too good man!
    THANX from me too. Got a similar prob!
     
  9. OP
    OP
    club_pranay

    club_pranay Nokia 7110 to iPhone 5

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    640
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    it_waaznt_me too cool!!
    i'll tell you if this thing is fixed.... for antivirus, i have a sify connection and therefore have Viruscan ASaP -secuersynergy(detects no virus) is it ok?
    or should i install NAV04 on other OS?
     
  10. OP
    OP
    club_pranay

    club_pranay Nokia 7110 to iPhone 5

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    640
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    here's the logfile after cleaning it
     
  11. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Okay.. The log is clean .. I will suggest you to get some respectable antivirus and install a firewall too ..
     
  12. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Sorry for spamming here. But please show everyone what a HijackThis log can do. So that people use it more often for solving problems :). BTW, batty, you can delete this post of mine ;)
     
  13. OP
    OP
    club_pranay

    club_pranay Nokia 7110 to iPhone 5

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    640
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    i got nav2003 pro free with my monitor, but theze sify ppl are forcing me to use their own antivirus(secure synergy).

    i have XoftSpy installed
     
  14. ice

    ice New Member

    Joined:
    Dec 28, 2003
    Messages:
    270
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    U can disable the Sify Antivrius, there is a post on tech-arena.com regarding that,.
     
  15. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Bah ...I can then only pity Secure Synergy users :p .. there was a virus in the system and it didnt detected it .. doest it contains hueristic scan ...? I m sure it wont be having ...

    My advice is still to use Norton if you have the licensed version .. or try Kaspersky ...
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page