1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

What size my video card memory is?

Discussion in 'QnA (read only)' started by Moin, Aug 12, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Moin

    Moin New Member

    Joined:
    Aug 12, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    VNS India
    Anyone having an idea on how much memory my graphics card has?
    The screen at Boot shows it to be 128MB, but after installing the latest drivers from nVidia site (56.72) it shows only 32 MB both in the Advanced Display settings and in DXDIAG. I have an "Twister" branded :?: GeForce4 MX440 with AGP 8X installed on my Intel branded D845GEBV2 motherboard. I wonder though that it used to display 128MB with the old drivers bundled , in both the above mentioned utilities (until a program Rscmpt.exe ran in background!)
     
  2. icecoolz

    icecoolz Active Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Bangalore
    defenitely seems to be a driver related issue...and dude...I aint ever heard of the brand either! I have a GEFORCE MX 440 64MB myself....and I am getting it changed....Works fine with the latest nVidia drivers.....which OS are u using ???
     
  3. hafees

    hafees New Member

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    405
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kerala
    reinstall the old drivers & check.
     
  4. madman123

    madman123 New Member

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    try reinstalling the new drivers but first uninstall the old one...so the card is undetected
     
  5. shrek_incredible

    shrek_incredible New Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    same f***** problem ...!!!

    hey,
    i m also facing the same problem ... same brand same problem with diff mobo (intel 865) ... i checked out on the net and found this link :

    http://www.guru3d.com/comments.php?category=1&id=673

    although it states that there is no solution to the problem except for replacing the card ... as there is nothing mentioned on the official nvidia site ... !!!

    but i m still searching ... !! Keep me informed if u find something more ... !!!

    regards,
    shrek
     
  6. demoninside

    demoninside New Member

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dehradun
    just go for new drivers(first remove old one or configration of card dos`nt change)
    than check out
     
  7. shrek_incredible

    shrek_incredible New Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    re:

    hey,
    i removed the old graphics driver... then it showed 128 MB ...!! So i removed the process RSCMPT.exe and later restarted to find 32 MB again ...!!! Installed new drivers 56.72 and same old problem ...it shows 32 MB AGP memory ...!!! No use ... i think i have been duped ...!!!

    neways thx for reply !! If u find some other solution then do let me knw ...!!

    regards,
    shrek
     
  8. dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Hey it happens with MX 440.
    Most new nvidia drivers wont support it even if it supports other GF4 cards like Ti4200.
    Checkout nvidia website nd look for the drivers.
    U could see many drivers nd some of them are only for GFFX5*** cards ndsome for SLI.
    U may have messed up the drivers.Just download the correct drivers nd install it.
    This same once happened for my GF4 MX 440.
     
  9. Nemesis

    Nemesis New Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    hmmm...nvidia releases unified drivers which work 4 all their graphics cards...

    Code:
    	Unified Driver Architecture (UDA)
    Delivers rock-solid forward and backward compatibility with software drivers. Simplifies upgrading to a new NVIDIA product or driver because all NVIDIA products work with the same driver software. Includes full support for PCI Express and AGP.
    http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_71.84.html
     
  10. geek_rohit

    geek_rohit New Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Messages:
    345
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Gurgaon
    Dude please do check what are you posting. nVidia drivers are unified. See the post by Nemesis. Posting something like this will confuse the user. Please be careful in the future.
     
  11. pimpom

    pimpom Active Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Some older MX cards do sometimes have problems with newer unified drivers, especially if the driver was installed with a newer card before the old card is installed.

    My test bed computer is based on an nForce 2 chipset motherboard with onboard GF4 MX video. It has no problem with the unified drivers, neither do the newer cards. Once the driver is installed, I can insert any recent nVidia card and they run just fine, including a Ti4200.

    However, when I put in some older cards such as a GF2 MX400, GF4 MX440, they don't run correctly, have problems with settings and greatly slow down until an older driver is reinstalled. In some ways, they behave as if they're using the basic Windows VGA driver although the GPU is correctly identified in Device Manager.
     
  12. blade_runner

    blade_runner New Member

    Joined:
    Nov 6, 2003
    Messages:
    1,103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    OMG ! Guys read the post date b4 u post !

    That too guys like neme, pimpom and rohit rofl !!

    @arvind: Stop bumping old topics mate !
     
  13. Sourabh

    Sourabh Laptoping

    Joined:
    Aug 15, 2004
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    fugg this is a one year old post

    the person who posted this mite have completed doom3 on it and we are discussing driver issues lol
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page