• CONTEST ALERT - Experience the power of DDR5 memory with Kingston Click for details

Video problem in Windows &

Status
Not open for further replies.

sumangh01

Broken In
Dear friends, I have a strange problem! I am not able to play high def video in my windows 7 system, though low resolution video are fine. I already used KMplayer, VLC and media player with K lite codec. but all in vain.
whenever i am trying to play a high resolution video file video and audio mismatch...that is audio is going as usual but video moves some seconds later.
please suggest what should i do.
I have 1.8Ghz Athlon Processor, 1Gb ram, MSI motherboard and Via graphics driver installed.
 

khmadhu

change is constant!!
probably some codec conflict might have occurred.. uninstall all the media players ,restart,and then install any one player, either vlc or klite. and then try.?

have u ever tried playing HD videos successfully on same config..? if yes then its codec problem.

else u r system or monitor is too old and not compatible to play HD content. (some old CRT monitors with less resolution), might be the problem. :-|
 

bijesh123

Broken In
Dear sumangh01,
720P or 1080p Try to play the vedio in windows media 12, Get a graphics card which can handle these resoulations and a monitor capable of playing HD vedios.
 
OP
S

sumangh01

Broken In
thanks khmadhu and bijesh123! i tried all the possibilities. first i uninstalled all media player and codec from my system. then reinstall vlc player. now what happens video & audio is playing ok but video gets hazy.. i dont know what the wrong with the system. when i play this files in Windows xp everything is allright... i m using viewsonic lcd monitor which i bought 3 yrs ago. it supports 1280 x 1024 resolution.
windows media 12 has the same problem.. audio goes first then video moves!
 

khmadhu

change is constant!!
when i play this files in Windows xp everything is allright...

right now which OS u r using..? well viewsonic lcd monitor with 1280 x 1024 resolution should work..
 
OP
S

sumangh01

Broken In
right now which OS u r using..? well viewsonic lcd monitor with 1280 x 1024 resolution should work..
right now i m using windows 7 operating system as already stated. well i tried resolution (1280 x 1024 / 1600 x 1200 / 1024 x 768) but no resolution give proper display....
 

khmadhu

change is constant!!
well if its working in XP then it should work in win 7 also..

may be becoz win 7 takes lot of memory compared to XP and u r having only 1 GB!
thats min config for win 7, try adding 1 GB more.. or shift back to XP :-|

did u try playing both 720p and 1080p HD video..? is this problem exists for both..?
 
OP
S

sumangh01

Broken In
Must be a problem with your onboard grahics. It may not support HD videos.
Yeah some times back i thought it was the problem but if it is problem of onboard graphics then why there is no problem when i play that file in Windows XP.
 

devsvk

Right off the assembly line
becoz win 7 takes lot of memory compared to XP and u r having only 1 GB!
thats min config for win 7, try adding 1 GB more.. or shift back to XP

That may work.....
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom