VCD not playing in computer

Discussion in 'QnA (read only)' started by mahender, Mar 17, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mahender

    mahender New Member

    Joined:
    Apr 15, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi,

    I have a VCD (Movie) which is playing on VCD player but not in computer. When I checked the folders, it shows all folders are empty and only some 4 files are showing with .VCD extension. How to play this VCD in computer.
     
  2. legolas

    legolas New Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    959
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    try vlc player. it plays everything. if not try downloading ACE MEGA CODEC PACK... google for it... install it and then try,

    /legolas
     
  3. OP
    OP
    mahender

    mahender New Member

    Joined:
    Apr 15, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    but, I am not able to see any files, then how can i play them
     
  4. hafees

    hafees New Member

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    405
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kerala
    On playing the VCD in ur VCD Player, do you get the regular screen or some customized software screen? If yes, this thing uses some protection (to avoid copying to a computer). Anyway try this.
    search for the largest file. That should be the video.
    Then try playing this using a good player like Power DVD or WinDVD or even VLC player. (most probably media player will produce some errors).
     
  5. aadipa

    aadipa New Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    997
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Palghar, Mumbai
    Try IsoBuster
     
  6. vinaypatel

    vinaypatel New Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Messages:
    227
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Visnagar
    try VCD cutter
     
  7. ilugd

    ilugd Beware of the innocent

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Messages:
    1,009
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
  8. Dreamer

    Dreamer Dreaming is THE art...

    Joined:
    Mar 10, 2006
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DreamWorld.
    happens to me occassionally - as aadipa said u should use IsoBuster. Just extract the tracks, the movie should work fine then.
     
  9. bukaida

    bukaida New Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    326
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    KOLKATA
    Install KLite Mega codec.Extract with ISO buster and try to play it with media player.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page