UPS question

Discussion in 'QnA (read only)' started by icecoolz, Dec 17, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. icecoolz

    icecoolz Active Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Bangalore
    I have a APC UPS 500. I got this two months back and already I have had to get it replaced twice. Heres what happened. The place I stay in nearby is a transformer. On both occassions the transformer burst and my comp just shut down. And on both occasions after the electricity was back and I started off the UPS it started burning inside !!! I have no idea as to why!!! I thought UPS's were there to protect the comp from precisely these sort of situations! Any ideas whats happenin guys ?

    And when I say burnt one side of the pastic melted and I could see flames inside !!!!!
     
  2. eminemence

    eminemence New Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    pretty scary..
    solution change your house or shift the transformer.. :lol:
    Bye.
    --eminemence.
     
  3. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    yeah buddy but theres a limit to the kinda surges it can take
    normal spikes/surges ... even surges during an electrical storm MOST of the times
    but a transformer busting ?
    boss u have any idea of the kind of spike that would generate ?
    not to mention the EMI/EMP

    unfortunately u have to tell those ppl to be more careful and rectify those errors ..and get ur hosue wiring checked to be safe
    apart from this, im sorry to say, the only option is move :D
     
  4. OP
    OP
    icecoolz

    icecoolz Active Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Bangalore
    thanks Raven. I have no idea exactly what happens with a UPS as I have only the basic knowledge. Anyways I am gonna be shifting to my onw place soon so I dont forsee this issue ;)
     
  5. Kannan

    Kannan New Member

    Joined:
    Sep 26, 2003
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai, Tamil Nadu
    Make sure you have a circuit breaker installed in your house.
    Also make sure you have proper earthing .
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page