Unable to find X2 4800

Discussion in 'Hardware Q&A' started by vinyas, Aug 17, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vinyas

    vinyas New Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    369
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i am not able to find a x2 4800+ ... no dealer is having it here

    all have x2 4200+ ... which i dont want


    can somebody pls help
     
  2. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    Re: i am not able for find

    where do you live man.
     
  3. OP
    OP
    vinyas

    vinyas New Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    369
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: i am not able for find

    currently @ bangalore
     
  4. monkey

    monkey Member

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    656
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Re: i am not able for find

    U will have to wait atleast till mid-september. I had talk with AMD guys in Delhi who says that even X2 4200+ will not be easily available (after price reduction) till late August.
     
  5. OP
    OP
    vinyas

    vinyas New Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    369
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  6. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    You will never find the X2 4800 again. It has been discontinued. Either X2 4600 or X2 5000.

    BTW get E6300 from Intel instead if you have the moolah.

    Else get the X2 4200 and a good cooling solution and make the AMD to 5500+ speeds, or atleast 4800+ speeds.
     
  7. OP
    OP
    vinyas

    vinyas New Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    369
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah i know ...
    planning to get in imported thru my cousin who lives in singapore

    hope i find one thre
     
  8. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    somebody stated 14.5k in the other thread
     
  9. OP
    OP
    vinyas

    vinyas New Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    369
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    akshayt ... i know that ...

    i am not to find a dealer will supply me for that price


    hope somebody can help
     
  10. jz2linkinpark

    jz2linkinpark New Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    559
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rorikstead
    what you are talking about?
    e6400(NOT E6300) costs about 7500 bucks less than X2 4400+ over here so how can you say get the X2 4600 or X2 5000 and then say that if he's got moolah get the e6300?
    Is e6300 more costly than the X2 4400 and higher in india?
    (its confusing,i know)
     
    Last edited: Aug 23, 2006
  11. zombie

    zombie Resident Weapons Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Alpha Centauri
    I suggest you opt for a Windsor (AM2) core AMD X2 4000+ with 2MB L2 cache. Couple it with a decent mobo like Asus M2N32-SLI Deluxe and load it up with decent DDR2 PC6400 (800 MHz) RAM and you are ready to rock. Personally I think 4800+ wont be any good with 2MB cache. And no point in sticking with older 939 pins as future belongs to DDR2. And in case you want to opt for a Conroe, wait for couple of months so that kick-ass mobos are out in the market.
     
    Last edited: Aug 23, 2006
  12. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    DDR2 has no real performance diff. ... and infact , the better scores are in favour of DDR mem.
     
  13. Lucifer

    Lucifer Reviewerus Prolificus

    Joined:
    Aug 23, 2006
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The 4800+ with 1 MB? That's 2 MB AFA I know, if you're talking 939. The 1 MB equivalent is the 4600+ (512 x 2), which is also a 2.4 GHz part, codenamed manchester, the 1 x 2 MB part is called Toledo mayte....
    ^ DDR2 offers greater bandwidth which will be used with time pal... DDR is basically on the road to "kaputdom" with both Intel and AMD adopting DDR2.... Benchy DDR 400 and DDR2 800 and you'll get my drift... DDR2 was sucky in its earlier avatars, not any more...
     
    Last edited: Aug 23, 2006
  14. OP
    OP
    vinyas

    vinyas New Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    369
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thnx for the feedback guys ... i want to go for an AMD this time...

    with all said ... & done ... AFAIK there is no dealer in idea... who supplies more than x2 4200+ (939).... nor do they tell the prices of higher end X2 like 4600+ or 4800+

    wat sort of hardware dealers we have in india ?

    check this
    www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16819103544

    X2 4800+ costs 307$ ...converted costs 15k .... which is affordable...

    is there anyways u guys can recommend ?
     
  15. zombie

    zombie Resident Weapons Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Alpha Centauri
    Try contacting Delta. Phone 044- 28521607, 28521572, 25857158, 28547698. Email: deltapage@vsnl.com . That should help. Or try contacting AMD directly.
     
  16. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Why don't you get E6300 instead?

    overclocked E6300 >= AMD FX 62 or X2 5000
     
  17. Sand man

    Sand man New Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: i am not able for find

    LMAO!! hahahah same here yaar i tried getting a x2 3800 :( very very limited stocks.. have you tried SP road ?
     
  18. magnet

    magnet New Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    725
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    vinyas.......first are u going to overclock????

    also u stating price of newegg...man its better u get that frm somone coming frm abroad.........if even that peice is available here 4800+it wont b price below 20k atlest till next year..........presently 3800+ is going for 9-9.5k...when it price shd b ard 7.5-8k.........

    i suggest u better get x2 3800+ and than next year go for c2d(which will get cheaper due to quad core entry)......also we all have to shelve money on dx10 cards.........next year.......

    also to b frank if u going to shelve 15k on that newegg stuff.....better get c2d(10-11k) and asrock board..........no need to change rams as it supports ddr.........and u will get speed at stock equal to amd 4400+ alsoif in future u think to change rams u dont need to change boards..as it supports ddr2 too

    but if u ready to shelve 15k on amd proccy..its better u take am2 one with new board and ddr2 rams......
     
  19. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    asrock is crap, no dual core, no sata, crap overclock = no point buying
     
  20. magnet

    magnet New Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    725
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    akshayt if u dont have knowledge dont try to crap ppl

    check this

    http://www.asrock.com/product/ConRoe945G-DVI.htm

    and this is the peice available here vinyas(in india)

    http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/775Dual-VSTA/g1.htm

    dude jus search asrock site or jus google ull get your answer..........and akshayt dude ard 95% of computer buyers doesnt overclk...becoz very less knowledge abt it is known....and so do i think is vinyas...since his point buying 4800+ proves that......becoz any good oc if buys a 4800+ will b termed fool..and thats why all runing after 3800+...becoz on oc it will giv performance equal to 5000+
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page