two sim in single phone

Discussion in 'Mobiles and Tablets' started by rajwansh2003, Aug 23, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rajwansh2003

    rajwansh2003 New Member

    Joined:
    Aug 17, 2006
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    i have heard that two sim cards can be put in a phone at the same time. is it true ? name some compatible sets. do they have any problem.
     
  2. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Its not two sims in one cell, but one sim with 2 numbers! You can then select which line to be used at a particular time. Some service providers like Orange (now Hutch) in Mumbai had started with this. I don't know if its still available.
     
  3. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    yes it is possible .... i have seen 2 sims in 1 fone - 3310 a friend of mine had it his dad bought it from kuwait .... i do not how it works but it is true .... have seen it
     
  4. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    ^^ yes the same thing .... a ribbon wire and 2 slots
     
  5. Pathik

    Pathik Google Bot

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    9,747
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    yup u get dat arrangement.. But neways u hav to reboot d fone 2 activate the other sim
     
  6. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    Its 100% possible but also 100% ILLEGAL. :D
     
  7. paul_007

    paul_007 New Member

    Joined:
    Jan 21, 2005
    Messages:
    801
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    earth
    may i know how it is illegal , i mean what if a person wish to keep two cell phone numbers but having one cell phone :))
     
  8. enjoy

    enjoy New Member

    Joined:
    Mar 15, 2004
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Welcome to the Matrix
    Why Illegal ???

    Anybody can buy two sims legally and use a mechanism like this...
     
  9. kumarmohit

    kumarmohit New Member

    Joined:
    May 23, 2005
    Messages:
    2,167
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Riding an Oliphaunt
    Its illegal as in it kills your warranty of fone
     
  10. Pathik

    Pathik Google Bot

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    9,747
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    nope its not illegal n doesnt affect ur warranty too..
     
  11. Akshay

    Akshay Active Member

    Joined:
    Aug 15, 2004
    Messages:
    1,121
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Pune
    It is not illegal. Heard it costs arnd 150-200 bucks only. Nokia mite dispute regarding warranty as the slot is a like modification to the original sim slot. So to b on safer side in case ur cell gets spoilt, get the slot removed b4 going to nokia showroom.
     
  12. neerajvohra

    neerajvohra Banned

    Joined:
    Jan 7, 2005
    Messages:
    818
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    yes its available and u can use it..but try to get it in older phones like 3310 or 3315 etc..bcoz it will work better in these old stupid phones

    in delhi it costs around 250-300 bucks and its not illegal !!
     
  13. speedster

    speedster New Member

    Joined:
    Jul 30, 2006
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    cool stuff..will buy one 4 sure
     
  14. xenkatesh

    xenkatesh Bewitched!

    Joined:
    Feb 7, 2004
    Messages:
    468
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    chennai
    Never try that thing... it screw your mobile and recudes your life time of mobile.. my personal experience who is going to use that... please dont do that..
     
  15. montsa007

    montsa007 ~Bulletproof Monk~

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Messages:
    1,180
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    bhaiyon ek cell mein 2 sim its possible
    use dual sim adapter go to ebay.in and make a search
    remember every cellfone has its own unique sim adapter so if u bought a adapter for 6600 and tryin in 1100 it wont work
     
  16. TechGuru#1

    TechGuru#1 New Member

    Joined:
    Aug 14, 2005
    Messages:
    338
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    All i say folks.....Neither is it Illegal Nor is It is impossible!!!
    My Cousin brother using such an arrangement for nearly 1 year now...one of the BSNL Cell1 & Airtel Sims!......& pretty smoothly at that!
     
  17. OP
    OP
    rajwansh2003

    rajwansh2003 New Member

    Joined:
    Aug 17, 2006
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    Thank for info. i have also tried it and man it work nice.But the weight of my cell ^
     
  18. Akshay

    Akshay Active Member

    Joined:
    Aug 15, 2004
    Messages:
    1,121
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Pune
    How much did u pay for it n do u hav to restart for using other sim?
     
  19. Pathik

    Pathik Google Bot

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    9,747
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    ya u hav to.... so its of no use... jus 4 ppl who need to change sims verryyyy fast...
     
  20. keves2002

    keves2002 Guest

    @paul

    For keeping two numbers , u can use the call forwarding facility , no need to buy any extra device, here in dubai i am using two numbers thru call forwarding , incoming will work fine in both numbers , but outgoing will b from one no only.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page