screenshot

Discussion in 'QnA (read only)' started by tanmoy_rajguru2005, Oct 10, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tanmoy_rajguru2005

    tanmoy_rajguru2005 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    kolkata
    How to take screenshots of a movie playing in WMP11? I have tried a free software but it wouldnt work. is there any media player that has the buildin facility of screenshot?
     
  2. satyamy

    satyamy Alive Again...

    Joined:
    May 20, 2005
    Messages:
    1,665
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    i use Windows Movie Maker for sreenshot
    which come pre installed with WinXP
     
  3. SE><IE

    SE><IE Guest

    If you take the screenshot by simply pressting PrtScr then the video will keep playing even in mspain. strange but yes.
    goto option and move the hardware accelaration slider to leftmost i.e., disable hardware accelaration. Try it now , it will work.

    :D
     
  4. shaunak

    shaunak Tux Fan

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,218
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    On vista it works plain old printscreen works fine.
    You can also use snipper.
     
  5. tarey_g

    tarey_g Hanging, since 2004..

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    3,360
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    hanging..
    As se><ie suggested or you can do this :

    >Open Window Media Player
    >Then go to Tools | Options
    >In Options, select the Performance Tab
    >Way below you click on the Advanced Button
    >Uncheck “Use Overlays’
    >Click Ok

    now you can Use the standard ‘Print Screen Key’ Method OR u can press “CTRL+I”. This pops up a save as window after capturing the screenshot.
     
  6. NagpurDaMunda

    NagpurDaMunda New Member

    Joined:
    Jul 15, 2005
    Messages:
    428
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    come on u know it
    didnt knew that ...thanks for the info
    __________
    not working for me mate...
     
    Last edited: Oct 10, 2006
  7. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    I think VLC Player has an option to take screenshots?
     
  8. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    Media Player Classic has an option to take screenshot.
     
  9. 7monk

    7monk New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    INDIA(The best place on Earth)
    Power Dvd And Vcd Cutter Can Take Screenshoot..
     
  10. pritish_kul2

    pritish_kul2 ★★★★★★★★★

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    482
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    in a house
    Intervideo WinDVD also can
     
  11. kuldeep bhardwaj

    kuldeep bhardwaj New Member

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    digital universe
    yaar simply use VLC media player.its t most acurate 1.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page