saved mpg file of vcd cutter not playable

Discussion in 'QnA (read only)' started by Ramakrishnan, May 12, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ramakrishnan

    Ramakrishnan The Researcher

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    I am using vcd cutter for ripping video from vcd's. But the problem is the ripped video is not playable in any of the media players. I have tried VLC media player. I have also tried software like sherlock, gspot etc. I have even installed K-lite codec mega pack full. But still problem is not solved. Can anybody give me an insight into this?
     
  2. vandit

    vandit New Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    458
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    If I had a webcam u could have seen me, before you
    well I could play it in windows media player.... try saving it some another format like avi,mpeg4 etc...
     
  3. the deconstructionist

    the deconstructionist New Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    chasing new ideas
    save as mpg or avi file and not as dat file. This should solve your problem.
     
  4. OP
    OP
    Ramakrishnan

    Ramakrishnan The Researcher

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    I saved it as mpg only. This problem started expecially in my new pc running win xp. previously I had win98 and it was running smoothly
     
  5. vandit

    vandit New Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    458
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    If I had a webcam u could have seen me, before you
    maybe vcd cutter may not work properly in win XP ????? just a guess though...
     
  6. OP
    OP
    Ramakrishnan

    Ramakrishnan The Researcher

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    You may be right. Some setting in win xp may not be conducive to the proper working of this software. I anybody knows these settings, please post them.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page