1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

Problems With Moniter!!!! PLZ Help

Discussion in 'Hardware Q&A' started by hell_storm2004, May 8, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hell_storm2004

    hell_storm2004 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi Everyone,

    I've a problem which i dont knw where da cause lies...
    I have a Intel 2.4 Mhz. 512 MB RAM, Asus P4VP-MX MOBO, 160 GB Hard Disk n a 256 MB Geforce FX 5200 graphics card.... but my computer wont boot!!! When i remove the graphics card the computer works perfectly.... but when i connect da moniter 2 da graphics card it wont boot... though my computer is upgraded my moniter is old its, a LG Studioworks 552V moniter...
    I jst want 2 knw tat can n out-dated moniter cause such problems??? or is bcoz of da moniter socket in da graphics card or da AGP slot in da MOBO??? PLZ HELP!!!!!
     
  2. vandit

    vandit New Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    458
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    If I had a webcam u could have seen me, before you
    I dont think there is any problem with the moniter or the card.... but I think it is a compatibility issue.... any other members got the same config.???? try and test the card on ur friends pc...this way u'll come to know whether there is a prob. with the card or it is a another compatibility prob......
     
  3. john_the_ultimate

    john_the_ultimate No pain....No gain

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    1,197
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    This shouldn't be a problem but I think that ur gfx is 8x agp and ur mobo has an 4x agp slot so there could be voltage problem.
    The 4x agp (AGP 2.0) has 1.5V whereas the 8x slot (AGP 3.0) has 0.8V. So sometimes this could be the problem.
    Though 8x card is backward compatible to 4x,2x,1x but sometimes problem arises.
    Since ur monitor is working, its fine, don't worry.
    So get a 4x card or try another 8x gfx card and see if it works.
     
  4. krish

    krish New Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur >> Mumbai >> Thane
    Are u sure that the system is not booting. It may be booting, but the display is not there. You can try to switch your primary display device to AGP instaed of on-board from BIOS.
     
  5. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    Also try installing correct driver for the graphics card after uninstalling the drivers for onboard graphics.
     
  6. OP
    OP
    hell_storm2004

    hell_storm2004 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi Everyone,

    Well i got my pc booting.... i dont knw hw... all i did was change a BIOS setting in the Plug-n-Play devices section... there was an option called "Plug-n-Play OS" which was set to "NO" n i changed it to "Yes" n my computer booted for da first time in 5 days!!! then i formatted my drive n reinstalled windows n all da drivers but when i installed a game started it there was no display!!! i can hear the sounds of the game running in da background but there's jst no display!!! i dont knw hw this is happening as all of my drivers r installed properly!!! PLZ Help!!!!

    Thanx for all the suggestions Guys!!!!!
     
  7. krish

    krish New Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur >> Mumbai >> Thane
    Display driver is the culprit here for sure.....try to update to the latest drivers
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page